sâmbătă, aprilie 13 2024

În ciuda vremurilor tulburi pe care le trăim ar fi de consemnat cîteva știri despre alergare

# Întîi de toate, despre ultramaratonul umanitar Autism24h, care s-a încheiat duminică dimineața. Au participat 150 de persoane, care au alergat pe unde au putut ( bandă, baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, afară dar respectînd legea etc), cu scopul de a strînge fonduri pentru realizarea primei platforme online de terapie și suport emoțional pentru copiii cu autism.

În final, 110 alergători au parcurs distanța minimă necesară de 100 km pentru a fi considerați finișeri, cea mai lungă distanță fiind alergată, pe picioare, de către Mara Guler – 225,12 km. Altfel, Zoltan Kiss a reușit să parcurgă 231,12km într-un scaun cu rotile. Toate rezultatele se găsesc aici. Iar detalii despre alergători / ambasadorii cauzei și donatori aveți aici.

# În condiții normale, ar fi fost un eveniment al spațiilor ample și al cifrelor mari. Acum, a reușit doar cel din urmă lucru. Așadar, Wings for Life 2020 a însemnat peste 77.000 de participanți care au mers, au alergat, sau au concurat în fotolii rulante. Suma totală strînsă a fost de 4,2 milioane dolari, toți banii fiind donați pentru activitățile de cercetare a afecțiunilor măduvei spinării. Pentru a doua oară consecutiv, rusoaica Nina Zarina a alergat cel mai mult la feminin, respectiv 54,23 km, iar britanicul Michael Taylor – 69,92km, la băieți.

Comments

comments

Previous

Adrian Țone: De ce alerg? De-al dracu'

Next

Cum se va face sport ”profesionist” după 15 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also