sâmbătă, februarie 4 2023
Concursuri, antrenamente competitive și (noi) sponsori

Balcaniada indoor. România a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, la Campionatele Balcanice de atletism indoor pentru seniori, desfășurate pe 17 februarie la Istanbul. Tricolorii au cîștigat 5 medalii de aur, 5 de argint şi 5 de bronz. România a fost prima atît la feminin (3-2-2), cît şi la masculin (2-3-3). Medaliile de aur au fost obţinute de Robert Parge la 400 m (47.28sec), ştafeta masculină de ştafetă 4×400 m (Cristian Radu, Alexandru Matei Brânzea, Zeno Moraru, Robert Parge – 3min:12.46sec), Anamaria Nesteriuc la 60 m garduri (8.17sec), Florina Pierdevară la 800 m (2min:05.83sec) şi ştafeta feminină 4×400 m (Marina Andreea Baboi, Florina Pierdevară, Sanda Belgyan, Camelia Florina Gal (3min:47.89sec). Detalii despre ceilalți medaliați se găsesc aici.

Maratonul Zăpezii. A șaptea ediție a acestui concurs care se desfășoară la Rîșnov. 88 de finișeri în cele două probe, de maraton și respectiv 15km. Plus o ștafetă de copii. Cei mai rapizi pe distanța maratonului au fost Adrian Irimiea – 2h:51min:22sec și respectiv Simona Florentina Cristea – 4h:21min:30sec. Rezultatele complete se găsesc aici, iar mai multe informații despre concurs se pot afla de aici.

Parângul Night Challenge. A cincea ediție a concursului, cu puțin peste 100 de sportivi la start. Două probe: schi de tură și alergare montană (4,5 km, +1000m). Cei mai rapizi alergători – din totalul celor 76 de participanți – au fost Ingrid Mutter – 56min:24sec și respectiv Andrei Preda – 44min:46sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Ultra Deca. S-a încheiat și ultima etapă a acestui antrenament competitiv, care a constat alergări, de-a lungul a zece week-enduri, în circuit, în diferite condiții, pe distanțe cît mai lungi într-un anumit timp. Au fost 32 de participanți, cei mai ”prolifici” fiind Marian Neagu – 588,4km parcurși în zece etape și respectiv Diana Șurubaru – 309,9km în șase etape. Mai multe detalii aici.

Semimaratonul București. Noul sponsor oficial al ediției din acest an a Semimaratonului București este Volkswagen, anunță organizatorii. Compania germană, prin filiala sa din România, este de zece ani alături de celelalte competiții organizate de către Asociația Bucharest RUNNING CLUB (BRC), dintre care amintim Maratonul București sau 10k&Family Run, dar este pentru prima dată cînd devine sponsor oficial. Semimaratonul București va avea loc anul acesta pe 13 mai. Competiția a fost sponsorizată pînă acum de către Petrom.

Comments

comments

Previous

Cum poți participa gratuit la Crosul pentru Viață

Next

Europene 24h. Primul test

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also