miercuri, noiembrie 6 2024
Se vede că a venit toamna, cu vreme rece și intemperii. Competiții puține, așadar.

# Trei ar fi principalele noutăți ale ultimului week-end din octombrie, din perspectiva alergării. Mai întîi, e vorba de prima ediție a Timișoara City Marathon, un concurs care și-a propus să ofere o modalitate originală de a combina sportul cu istoria, dar şi cu voia bună. A reieșit o competiție cu probe clasice (maraton, semi, ștafetă, crosuri), dar cu denumiri nu de sponsori, ci legate de istoria Timișoarei, precum ”Cavalerii Cetății”, ”Poștalionul Cetății” sau semimaratonul ”Eugeniu de Savoya”. Participare nu foarte numeroasă (ex: la cursa de maraton au fost 32 de finișeri, dintre care patru femei), dar mult entuziasm. Cîștigători maraton: Ionuț-Sebastian Măran – 2h:42min:01sec și respectiv Olga Iulia Ghinga – 3h:22min:00sec, iar la semimaraton (167 finișeri, dintre care 50 de femei) primii au terminat Mădălin Bulgărașu – 1h:16min:37sec și respectiv Simona Staicu – 1h:23min:20sec. Toate rezultatele se găsesc pe site-ul http://www.timisoaracitymarathon.ro/, rubrica rezultate.

Foto: Festivalul Sport Montan Săcele

# A doua noutate ce merită consemnată este revenirea în concurs, după aproape doi ani de absență, a celui mai titrat alergător montan de la noi. E vorba, desigur, de Ionuț Zincă, ce a alergat la Bunloc Vertical Race (3km, +550m) din cadrul Festivalului Sport Montan Săcele, clasîndu-se în final pe locul 3. Cîștigător a fost Gyorgy Istvan-Szabolcs – 19min:40sec, iar la feminin prima a terminat Ingrid Mutter – 25min:25sec. Asta se întîmpla sîmbătă, a doua zi – pe o vreme grea – desfășurîndu-se alte două probe: Bunloc Trail Running (15km, +700m) – unde au cîștigat Rareș Manea – 1h:18min:52sec și respectiv Mara Voicu – 1h:35min:44sec – și Piatra Mare Mountain Running (30km, +1500m), unde pe primele locuri s-au clasat Viorel Pălici – 2h:38min:42sec și respectiv Ingrid Mutter – 3h:14min:49sec. Rezultatele complete sunt disponibile aici.

# În fine, ultima noutate este cea despre Infinit 4x400m, o cursă-ștafetă de alergare, pe echipe, pe durata a șase ore, în care fiecare dintre cei patru participanți a alergat, pe rînd, cîte o tură de stadion (Iolanda Balaș-Soter, din București). Organizator: Pista de lansare, un grup informal coordonat de Ben Ami. Au fost 11 echipe participante, cea mai mare distanță, 259 ture, respectiv 103,6 ture, fiind parcursă de echipa ”McFarland”.

Altele, pe scurt:

Campionatul Național de Marș, desfășurat în jurul Arenei Naționale din București, a fost cîștigat la masculin (distanță parcursă 50km) de către Alin Florin Știrbu – 4h:19min:50sec, iar la feminin (distanța parcursă – 10km) de către Andreea Arsine – 46min:45sec. Toate rezultatele se găsesc aici. http://fra.ro/rezultate/101509349749.pdf

– Pe 26 octombrie, la Stara Zagora, a avut loc a șaptea Gală organizată de Asociaţia Federaţiilor de Atletism din Balcani (ABAF). Premiile s-au acordat primilor doi atleţi clasaţi în topul anului 2017, pentru categoriile Juniori şi Seniori, fete şi băieţi. Dintre cele patru premii acordate, două au revenit atleţilor români Bianca Răzor şi Andrei Rusu. Mai multe aici.

– Două zile mai tîrziu a început ”1000km Balkan Charity Challenge”, o competiție caritabilă ce presupune parcurgerea – în alergare sau pe bicicletă – a distanței dintre București și Sofia (și retur). Se parcurg cam 100km pe zi, provocarea se încheie pe 7 noiembrie. Detalii aici.

– Etiopianul Shura Kitata Tola, 21 ani, a câștigat duminică Maratonul de la Frankfurt, cu un timp de 2h:05min:50sec, un timp excelent în condițiile de vînt existente în orașul german. La feminin, kenyanca Vivian Cheruiyot, campioană olimpică la JO de la Rio la 5.000 metri, a cîștigat în 2h:23min:35 sec.

Comments

comments

Previous

Raiffeisen Runners. Anul șapte

Next

”Educație prin mișcare”. Pentru Maratonul 1 Decembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also