duminică, mai 19 2024

Cum la noi nu se pot organiza competiții de alergare, mai mulți sportivi români au ales să participe la concursuri din afara țării. Cu succes, chiar

# Robert Hajnal a cîștigat Olympus Mythical Trail, o cursă de 100km desfășurată în primul week-end din iulie în zona muntelui Olimp (inclusiv în apropiere de cel mai înalt vîrf din Grecia, Mitykas – 2917m). Ultramaratonistul român a făcut o cursă excelentă, terminînd în 13h:34min:51sec, ceea ce reprezintă un nou record al traseului. Competiția a avut și un moment de suspans, deoarece primul a trecut linia de finiș un alergător grec, care ulterior a fost descalificat pentru că, fără să vrea, se pare, a scurtat traseul. Alți nouă alergători români au participat la cursă, care a înregistrat 177  de finișeri. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Clasări foarte bune au obținut și ultramaratoniștii Mara Guler și Răzvan Farkaș, care au participat la cursa de 24 de ore de la Bad Blumau, concursul contînd totodată și drept campionat național al Austriei. Astfel, Mara Guler s-a clasat pe primul loc, parcurgînd 222,79km, iar Răzvan Farkaș pe poziția a doua la general, parcurgînd distanța de 233,87km. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Și, în fine, un alt concurs extern, de data aceasta mai aproape, în Bulgaria. Târnovo Ultra Trail, o ediție care trebuia să aibă loc în aprilie, dar care din motive de pandemie a avut loc pe 4-5 iulie. Concursul are patru probe (14km, 28km, 48km și 71 km) și la acesta au participat mai mulți alergători din România. În cursa cea mai lungă, Ciprian Hotnog a terminat al treilea, cu un timp de 8h:23min:47sec, dintr-un total de 26 de finișeri (patru români). Toate rezultatele se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Europene Masters 10k. Ce au făcut românii

Next

Fluxul în alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also