miercuri, aprilie 17 2024

# Ultramaraton

Pe 3 februarie, ultramaratonistul Nicu Buceanu a devenit primul român care a reușit să parcurgă distanța de 1000 de mile în cadrul unui concurs de alergare.

La Atena, în timpul Festivalului Internațional de Ultramaraton, Nicu Buceanu a ajuns la capătul a 1609km, parcurși într-un timp de 379h:49min:36sec (sau 15 zile și aproape 20 de ore) de alergare. În acest timp, Buceanu a avut două momente mai dificile, în ziua a 11-a, cînd a acuzat o stare de răceală și a ieșit de pe traseu timp de aproape 14 ore, și două zile mai tîrziu, cînd a avut nevoie de un moment de recuperare psihică, pentru a putea continua.

Un alt român, Adrian Bonțiu a parcurs și el 1114 km în 383h:53min. Concursul din capitala Greciei, ajuns la a 14-a ediție, a fost cîștigat de polonezul Pawel Zuk, care a parcurs tot 1609km, dar în 356 de ore. Toate rezultatele se găsesc aici.

Maraton
Pe 2 februarie a avut loc a opta ediție a Maratonului Zăpezii de la Râșnov. Cursa de 42 km a fost alergată compact de 13 maratoniști. A fost organizată și o cursă populară pentru copii. Mai multe detalii pe site-ul organizatorului, ilierosu.ro.

Comments

comments

Previous

Băneasa Forest Run. Alergare și implicare

Next

Alb, tînăr. Și un nou record european la semimaraton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also