sâmbătă, iunie 15 2024

E abia mijloc de februarie, dar sezonul atletic se desfășoară la turație maximă. Dar avem și noutăți… literare

==> Pe 14 februarie, într-o sesiune atletică desfășurată la Monaco, kenyanca Beatrice Chepkoech a realizat un nou record mondial în proba de 5000m, cu un timp de 14min:43sec, cu o secundă mai bine decît precedentul record deținut de olandeza Sifan Hassan. Kenyanca mai deține performanța mondială și în proba de 3000m garduri. În același concurs de la Monaco, Joshua Cheptegei a cîștigat cu un timp de 13min:14sec, nereușind să își doboare propriul record (12min:51sec) realizat anul trecut.

==> Aveți aici o trecere în revistă a principalelor rezultate din concursurile atletice din week-endul 12-14 februarie.

PROMO: La editura Pilot Books tocmai a apărut volumul ”Lasă-ți mintea să alerge”, scris de Deena Kastor. Cunoscuta alergătoare americană consideră că o carieră de succes – așa cum a fost și a sa – nu se bazează doar pe o bună pregătire fizică ci, mult mai important, pe o disciplină de a construi și menține o abordare mentală pozitivă. Cartea are numeroase sfaturi și exemple. Vom reveni.

==> Pe scurt, despre rezultatele înregistrate de atleți români:

– Andrea Miklos a cîștigat proba de 400m din cadrul IFAM Gent Outdoor, cu un timp de 52sec.52/100. Și alți alergători români au prins podiumul (detalii aici).

– Marina Baboi a ocupat locul al treilea în proba de 60 m din cadrul reuniunii internaţionale ”Meeting de l’Eure”, desfăşurată în localitatea franceză Val-de-Reuil. Timpul realizat: 7sec.41/100.

– România a ocupat locul al doilea în clasamentul pe medalii la a cincea ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism în sală pentru juniori U20, desfăşurată sâmbătă, la Sofia, cu 5 medalii de aur, 4 de argint, 6 de bronz.

Comments

comments

Previous

100km bandă. Cea mai bună performanță

Next

Under Armour. Și noul său pantof de alergare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also