miercuri, aprilie 24 2024

A fost un week-end bun pentru ultramaratonul de la noi. Din păcate, însă nu și pentru maraton

### 17-18 aprilie, pe un traseu în jurul Arenei Naționale din București s-au desfășurat campionatele naționale de ultramaraton (alergare pe șosea 50 și 100km, respective cele de 6, 12 și 24 de ore).

Pe scurt, doar cîștigătorii:

  • 50 km: Nicoleta Ciortan – 3h:32min:30sec (record național) și Alexandru Corneschi – 2h:52min:27sec (record național)
  • 100km: Mircea Săcară – 7h:26min:13sec
  • 6 ore: Laura Popescu (70,90km) și Claudiu Gorgan (85,57km, record național)
  • 12 ore: Regina Țîrcomnicu (121,66km, record național) și Vadim Bălan (132,48km, record național)
  • 24 ore: Mara Guler (236,33km, record național) și Iulian Filipov (277,48km, record național).

Rezultatele complete se găsesc aici.

### Să spunem acum, pe scurt, că cele mai bune rezultate au fost înregistrate în proba de 24 de ore, unde atît Mara Guler cît și Iulian Filipov au făcut recorduri naționale. Rezultatul lui Filipov merită o apreciere specială, căci este a opta performanță mondială în această probă, în condițiile în care aceasta a fost prima sa cursă alergată, la puțin peste trei ani de cînd s-a apucat de alergare. Interesant este faptul că amîndoi sunt absolvenți de medicină, Mara Guler fiind medic primar de medicină de familie, iar Iulian Filipov, chirurg, specialist în chirurgie maxilo-facială. Vom reveni pe acest subiect.

### Încheiem cu o veste mai puțin bună: Marius Ionescu a ratat obținerea unui rezultat care să îi permită participarea la maratonul de la JO Tokyo. Alergînd în week-end la NN Mission Marathon, Ionescu a reușit un timp de doar 2h:21min:12sec, departe de baremul necesar. Să mai spunem că acesta a fost un concurs la care s-a putut participa exclusiv pe bază de invitație, organizat la Enschede (după ce a fost mutat de la Hamburg, din motive legate de pandemie) și unde recordmanul mondial Eliud Kipchoge a cîștigat cu 2h:04min:30sec. Toate rezultatele aici.

Comments

comments

Previous

50km. Record mondial

Next

Stretching pentru orice vîrstă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also