duminică, februarie 25 2024

S-a alergat destul de mult în ultimul week-end din august

==> Să începem cu o alergare montană. Circa 350 de alergători au participat la prima ediție a Făgăraș Rocks, o competiție desfășurată într-o zonă mai puțin umblată a munților Făgărași. Au fost patru trasee: Dara Ultra Skyrace (cca 71km, +4676m diferență de nivel), Brătila Skyrace (48km, +3338m), Hermeneasa Race (37km, +2150m) și Berivoi Race (20km, +1354m). S-a alergat pe asfalt, drum forestier, poteci prin păduri de foioase și conifere, muchie la gol alpin, treceri peste pâraie, traseu de creastă.

Să amintim cîștigătorii, de la toate cursele: Ștefania Buzincu și Corneliu Buliga (Dara), Biborka Fazakas și Bogdan Petruțu (Brătila), Andreea Pîșcu și Cristian Moșoiu (Hermeneasa) și, în fine, Mădălina Florea și Viorel Pălici (Berivoi). Toate rezultatele se găsesc aici.

==> Continuăm cu o competiție cu tradiție, ajunsă la a noua ediție. Anul acesta însă, Maratonul Sibiu, s-a desfășurat într-o formulă inedită. Clasic, real, cu probe de semi-, maraton și cros, plus o variantă virtuală (detalii aici). Cîștigători în proba de maraton au fost Maria Magdalena Velișcu – 3h:17min:18sec și respectiv Silviu Stoica – 2h:45min:42sec. La semimaraton, cei mai rapizi au fost Diana Panța – 1h:28min:24sec și respectiv Daniel Scrob – 1h:17min:20sec. Toate rezultatele se găsesc aici. Să remarcăm ineditele ”cupe” oferite celor clasați pe podium.

==> Și, în fine, un ultramaraton, desfășurat în Polonia, unde au participat mai mulți alergători români. În cursa de 24 de ore, cea mai bună clasare a avut-o Mariana Nenu (loc 6 feminin, 17 la general) – 203,3km parcurși. Să spunem că, la general, concursul a fost cîștigat de către Malgorzata Pazda-Pozorska – 260,6km, rezultat care reprezintă un nou record european feminin. Tot aici, Sorin Andrici a parcurs 174km, iar Florin Simion – 155km.

În proba de 48 de ore, Cristian Borcan a terminat tot pe un loc 6, la masculin (locul 10 la general) cu un total de 244,6kmkm. Mara Guler a abandonat după circa 18h, din cauza condițiilor meteo neprielnice.
Să mai spunem că în proba de 100km, tot o poloneză, Dominika Stelmach, a realizat un nou record european pe această distanță, respectiv 7h:04min:36sec (detalii aici). Toate rezultatele de la Pabianice sînt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Stadion de atletism la Craiova

Next

Suflanta cu tocător nu face bine la alergător

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also