miercuri, decembrie 6 2023

Continuă să se alerge: pe bandă, montan, virtual. Sau nu.

### La startul Europenelor de șosea (EMACNS) și cros și alergare montană (EMMTRC) pentru atleți masters (Porto Moniz, Madeira) au fost și 10 atleți români care s-au descurcat mai mult decît onorabil. La probele de șosea s-au obținut 8 medalii (trei de aur) la probe care au inclus ștafetă, semimaraton (plus două medalii individuale într-o echipă internațională), iar la alergare montană s-au obținut două medalii de bronz. Toate rezultatele se găsesc aici.

### În Polonia, la Zabrze, a avut loc Cupa Mondială de alergare pe bandă, probe de 48 ore și 144 de ore. În concursul de 48h, Mara Guler a reușit să parcurgă o distanță de 273,59km, clasîndu-se a doua, după poloneza Patrycja Bereznowska, care a stabilit un nou record  mondial și a ales să se oprească la 325km, cu circa 3h inainte de limita impusă. La masculine, Cristi Borcan a parcurs 291,33km.

### Și o cursă internă de data aceasta. Zărnești Challenge, cu probe de sprint 5km (36 participanți, primul Marius Olteanu – 31min:26sec), cros 10km (101 participanți, primul Alexandru Corneschi – 57min:02sec) și semimaraton (135 participanți, primul Viorel Pălici – 1h:29min:07sec). Toate rezultatele aici.

### Acum, o cursă… virtuală. E în plină desfășurare ediția din acest an a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, unde participarea este individual, putîndu-se alerga pe orice traseu. Doritorii au însă la dispoziție și o poartă reală, aflată între Cluj Arena și Sala Polivalentă, de unde pot lua startul sau, după caz, să treacă linia de finiș.

### În final, o știre de ultimă oră. Campionatul naţional de semimaraton, programat pentru 14 noiembrie, la Drobeta-Turnu Severin, a fost anulat din cauza contextului legat de pandemia de coronavirus, în urma consultării Federaţiei Române de Atletism cu Primăria municipiului. Concursul a mai fost amînat o dată, fiind anunţat iniţial pentru 8 noiembrie, la Cluj-Napoca. Detalii pe site-ul FRA.

Comments

comments

Previous

Testele rapide și competițiile sportive interne

Next

Cluj Maraton. Bilanț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also