miercuri, aprilie 17 2024

# Merită să începem cu rezultatele la competițiile internaționale. După cum am anunțat deja, reprezentanții României la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan (Penyagolosa, Spania) au avut prestații mai mult decît onorabile, ținînd cont de faptul că a fost prima participare a lor la un concurs de asemenea anvergură. Reamintim că Robert Hajnal a terminat pe locul 15, Andrei Țale – locul 57 și Radu Milea – locul 90, în timp ce la fete Ana Cristina Constantin a fost a 79-a, iar Cristina Cecan a fost descalificată. Rezultatele complete se găsesc aici. Pe echipe, la masculin, ordinea primelor trei a fost Spania, Marea Britanie, Franța, iar la feminin – Spania, Franța, Statele Unite.

Simultan cu Mondialele, la Penyagolosa au avut loc și curse de 109km și respectiv 60km, unde au participat 19 alergători din România.

# O altă premieră pentru alergarea de anduranță din România e legată de reușita Marianei Nenu, care a devenit prima alergătoare de la noi care a terminat Ultrabalaton, o cursă de 221 km în jurul lacului Balaton (Ungaria). Nenu a parcurs această distanță într-un timp de 29h:36min:22sec, clasîndu-se pe locul 4 la feminin. De menționat că Mariana Nenu a leşinat la km 95 din cauza deshidratării şi a căldurii, a beneficiat de îngrijiri medicale timp de circa o oră, dar după asta a continuat cursa. Rezultatele finale sunt aici. De remarcat că la feminin au fost doar 12 finișeri și 22 de abandonuri.

# Și, în fine, de data aceasta la capitolul (re)confirmări, să menționăm rezultatele Denisei Dragomir, care pe 12 mai a cîștigat o cursă de vertical (4km, +1000m), pentru ca a doua zi să ia startul într-o cursă de skyrace (20,5km, +1300m) desfășurată în cadrul competiției Trofeo Nasego, unde a terminat pe locul 2, cu un timp de 1h:56min:22sec. Detalii aici.

Să trecem acum la concursurile interne.

Dacă e să începem cronologic, primul concurs de alergare al ultimei săptămîni a fost Maratonul Independenței, desfășurat pe 10 mai la București. Ediția a treia, cinci probe (maraton, semi-, crosuri). Cu toate acestea au fost doar 46 de participanți. Proba de maraton a fost cîștigată de Florin Simion și Cristina Toma-Palic. Toate rezultatele se găsesc aici. La acest concurs, Ilie Roșu (care e de fapt și inițiatorul proiectului) a alergat cel de-al 200-lea maraton al său cu drapelul României.

# Altfel, cel mai mare eveniment intern a fost Semimaratonul București, despre care am detaliat aici.

# Din celelalte concursuri din țară să amintim de Maratonul Măcin, care a avut 51 de finișeri în proba de maraton (cîștigători au fost Alexandra Ungureanu – 4h:57min:25sec și Victor Spătaru – 4h:01min:49sec) și 113 în proba de semimaraton (unde primii au terminat Nicoleta Dumitru – 2h:33min:40sec și Cristian Bornaz – 2h:00min:30sec)). Toate rezultatele se găsesc aici.

# Să remarcăm și faptul că la Crosul de Noapte, desfășurat la Cluj, au alergat nu mai puțin de 1030 persoane, pe distanțe de 4km și respectiv 10km. Numele tuturor se găsesc aici. Pentru a remarca continuitatea evenimentului, să spunem că a ajuns la ediția a 12-a.

Și tot în Transilvania, dar de data aceasta la Băile 1 Mai din județul Bihor a avut loc Thermal Trail Race, cu alergări pe distanța de 7km și respectiv 15 km. Au fost 163 de finișeri, iar detalii se găsesc aici.

Comments

comments

Previous

Testare On Running

Next

Spectator la găleata cu dude

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also