vineri, decembrie 8 2023
Un week-end cu multe concursuri de mai mare sau mai mică amploare. Așadar, cît, cum și pe unde s-a alergat.

# Nicolae Soare a dominat clar cursa de 5000m de la „Meeting Internazionale di Atletica Leggera” (Italia), o cursă la capătul căreia și-a îmbunătățit recordul personal pe această distanță, realizînd un timp de 14min:00,35sec. Soare – despre care puteți afla mai multe de aici – i-a depășit în clasament pe O. Chelimoni (Uganda) și pe Kipchumba Kisang (Kenya).

# Cu 14 medalii (trei de aur, trei de argint și opt de bronz), echipa României s-a clasat pe locul trei la Campionatele Balcanice rezervate cadeților (U18), competiție desfășurată la Istanbul. Medaliile de aur au fost cîștigate, la feminin, de Daniela Vasile (2000 m obstacole) și de ștafeta de 4×100 m (Alexandra Boca/Adina Cîrciogel/Vanessa Balaci/Bianca Toader) – 48,53sec și de Cristian Voicu la 800 m (1min:53,71sec). Mai multe detalii aici.

# Să mergem acum puțin la munte și să amintim de KM Vertical Race, un concurs de alergare montană în Făgăraș, pe un traseu cu +1000m diferență de nivel, pe o distanță de aproximativ 6km. Traseul urcă de la Bîlea Cascadă (1230m) pe marcaj pînă la Bîlea Lac (2050m), iar apoi pe marcaj pînă în Curmătura Bălii (Șaua Doamnei). Însă, pentru prima dată anul acesta, concursul a inclus și o cursă lungă, Bîlea Race, pe un traseu de circa 17,5km, cu +2100m. Au fost peste 100 de participanți, cu multe nume importante ale alergării montane de la noi. Cum s-a putut participa simultan la cele două curse (startul și traseul, pînă la un punct, erau comune), cîștigători la ambele probe au fost Viorel Pălici și Adriana Ploșniță. Clasamentul final este aici.

# Nu au fost prea multe maratoane în acest week-end, însă unul dintre ele s-a organizat la Tomești, jud. Iași. Așadar, Maratonul Blessing Hearts, ediția a doua, cu probe și de semimaraton, cros și fun run. Să spunem că în proba cea mai lungă au cîștigat Adrian Irimiea – 3h:44min:18sec și respectiv Liliana Mariana Nițu – 4h:56min:00sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

# Un concurs la debut, ce se adresează îndeosebi bănățenilor, dar care – prin participarea destul de numeroasă și premiile în bani – merită luat în seamă. E vorba de Herneacova Run4Fun, desfășurat în apropiere de Timișoara. Pentru adulți au fost trei probe (3km, 10km, 20km) și trei crosuri pentru copii. Nu am reușit să vedem rezultatele, dar ceva detalii se găsesc aici.

# Prima ediție a 5k Betano Night Run a strîns la start circa 1500 de participanți, care au alergat în zona parcului Herăstrău din București. Cîștigători au fost Alexandru Corneschi, cronometrat cu 16min:02sec și Mariana Cristea – 20min:30sec. Bucharest Runners a ocupat locul întîi la proba pe chipe, înregistrînd timpul de 17min: 03sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

# La Cernica, lîngă București, a avut loc a cincea ediție a cursei de obstacole și alergare (plus noroi!) Asaltul Lupilor. Au fost trei curse, cea mai lungă fiind cea de 12 km, cu 40 de obstacole. Concursul nu a avut caracter competitiv, mai multe detalii putînd fi găsite aici. Și tot o curse cu obstacole și tot lîngă București, de data aceasta la Ciolpani. E vorba de Ultimate Mudness, cu două trasee (5km și 10km), despre care puteți afla mai multe de aici.

# Pe scurt, să amintim de proba de cros (12km) din cadrul Măcin Mountain Fun (detalii aici), de Semimaratonul Bichigiu din Bistrița Năsăud (vezi aici). De spus că banii din taxa de participare au fost folosiți pentru construirea unei case pentru o familie nevoiașă).

# Și în încheiere, pentru că mai mereu am amintit și de cele mai importante curse de triatlon, să spunem că Dana Torok și Mihai Vigariu sunt noii campioni naționali în proba de IronMan (3,8km înot, 180km bicicletă și 42km alergare), iar rezultatele complete ale celei de a noua ediții a Xman Romania (desfășurat la Oradea) se găsesc aici. În plus, rezultatele de la Pegas Triatlon Buftea sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

Vești bune pentru ”Harukiști”

Next

Kipchoge va alerga la Berlin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also