vineri, decembrie 8 2023

# Doar doi alergători români au reușit să termine anul acesta Tor des Geants (TdG), o cursă de anduranță ce se desfășoară în Alpi, pe distanța de 330 km, cu o diferență de nivel cumulată de 30.908m. Alex Cosmin Petruț a avut o evoluție mai mult decît lăudabilă, terminînd pe locul 24, după 98h:48min:33sec, în timp ce Corneliu Buliga a terminat pe locul 71, cu un timp de 110h:05min:14sec. Anterior, Bogdan Iovu și mult mai mediatizatul Tibi Ușeriu au abandonat, acesta din urmă pentru a treia oară. Toate rezultatele sunt disponibile la http://live.tordesgeants.it/
Anul trecut au terminat cursa patru români, despre rezultatele lor putînd citi aici, iar o relatare personală, aparținînd lui Daniel Mușat, e de găsit aici.

# Adidas a lansat pe 15 septembrie două produse noi din gama UltraBOOST: All Terrain și UltraBOOST X All Terrain. Modelele folosesc tehnologii adidas de ultimă generație, inclusiv BOOSTTM, talpa Continental Stretchweb, țesătura Primeknit rezistentă la apă și elemente reflectorizante ce permit alergarea indiferent de condițiile meteorologice. Ambele modele se vor găsi în magazinele adidas, începînd cu data de 21 septembrie 2017, cu prețuri începând de la 805 lei.

# Agenția mondială antidoping (WADA) îi va exonera pe 95 dintre cei 96 de sportivi ale căror cazuri au fost examinate până acum în urma uriașului scandal de dopaj care a afectat Rusia, potrivit unui raport al agenției, dezvăluit săptămîna aceasta de New York Times. „Dovezile disponibile nu sunt suficiente pentru a susține afirmația că a avut loc încălcarea regulilor antidoping în cazul acestor 95 de sportivi”, a scris Olivier Niggli, directorul general al WADA. Agențiua a studiat până acum cazurile a 96 de sportivi care practică nouă discipline, sportivi menționați în raportul juristului canadian Richard McLaren, care a dezvăluit în noiembrie 2015 existența unui sistem de dopaj instituționalizat în Rusia, afirmații respinse de Moscova, care insistă asupra responsabilității individuale a sportivilor dopați sau a responsabililor care i-au împins să se dopeze.

Comments

comments

Previous

Anul ușor

Next

Pe scurt. Trans după cocoș prin pădure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also