vineri, noiembrie 26 2021
… asta numai la număr de concursuri, în condițiile în care la București au fost cei mai mulți alergători.

Am mai scris despre cei circa 18.000 de participanți la toate probele (competitive și curse populare, pentru copii) care au alergat în cele două zile ale Semimaratonului București.

A venit acum vremea să trecem în revistă restul curselor celor mai importante, care – întâmplător sau nu – au avut loc preponderent în vestul țării.

Thermal Trail Race. La Betfia, în Bihor. Ediția a cincea, două curse: cros 10km (+163m) și semimaraton 22km (+604m). Un traseu rapid, cu mult noroi și – după unele relatări – cu marcaje cam puține, ceea ce a dus la rătăciri. În proba cea mai lungă cei mai rapizi au fost Hodas Erszebet Katalin – 2h:03min:42sec și respectiv Vlad Marian – 1h:42min:17sec. Au fost puțin peste 200 participanți. Toate rezultatele se găsesc aici.

Mureș Half Marathon. Desigur, concursul s-a desfășurat la Tg Mureș, a bifat a patra ediție. Probe de cros, semimaraton, ștafetă și cursă pentru copii. De menționat că numai în proba de semimaraton au fost 286 finișeri, aceasta fiind dominată de Dumitru Ionuț Marius – 1h:13min:10sec și respectiv Mădălina Florea – 1h:23min:43sec. Rezultatele complete se găsesc aici.

Edelweiss Night Run. Oarecum în zonă, mai exact prin nordul țării, la Câmpulung Moldovenesc. Concurs de alergare montană, ajuns la a patra ediție. Două trasee ce se parcurg la lumina frontalelor: 10km (+560m) și 18km (+1100m). Proba cea mai lungă a fost câștigată de Gabriela Doroftei  – 2h:35min:24sec, respectiv Ștefan Macarie – 1h:56min:43sec. Rezultatele complete le găsiți aici.

De data aceasta o competiție cu tradiție, dar în sud-estul țării. Maraton Munții Măcin, a șasea ediție. Cursă de semimaraton (132 finișeri) și maraton (57 finișeri).Cei mai rapizi la semimaraton au fost Nicoleta-Maria Vasile – 2h:46min:02sec și respectiv Andrei Ivănescu-Gliga – 1h:56min:16sec, iar la maraton Alexandra Ungureanu – 4h:33min:15sec și respectiv Ionel Rapotan – 4h:00min:20sec. Toate rezultatele sunt aici.

Și acum pe scurt. Tot în vestul țării, la Sânnicolaul Mare, prima ediție a Crosului SNM, cu probe de 3, 6, 10 și 21 km, precum și Cursa Copiilor. Rezultatele aici. Altfel a mai fost un Cros al Primăverii (5km, la Slatina) și The Color Run la Cluj. Să amintim și de Campionatul Național de Aquathlon, ale cărui rezultate se găsesc aici.

Și rămânând tot pe direcția vest, de data aceasta în afara țării, să spunem că Andrei Sovereșan a câștigat un ultramaraton în Belgia (Grand Trail des Lacs et Chateaux, 64km, 5h:25min:24sec), iar mai mulți români au participat la Ultrabalaton, finișeri fiind doar Ciprian Strejac – 26h:46min și Mihaly Zsolt Csizmadi – 31h:05min.

Comments

comments

Previous

Semimaratonul București. Rezultatele

Next

Semimaraton. Pe cea mai lungă plajă din Bulgaria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also