sâmbătă, aprilie 13 2024

O inițiativă legislativă înăsprește pedepsele pentru folosirea și traficul ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc

„Fabricarea, producerea, experimentarea, prepararea, procesarea, transformarea, oferirea, distribuirea, vînzarea, punerea în vînzare, administrarea, livrarea cu orice titlu, trimiterea ori alte operaţiuni privind circulaţia substanţelor dopante cu grad mare de risc şi a produselor care conţin substanţe dopante cu grad mare de risc, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”, se arată în propunerea de modificare a Legii 104/2008, relatează Agerpres.

Și îndemnul la consumul ilicit de substanţe dopante va constitui infracţiune dacă modificarea legislativă va fi aprobată, fiind pedepsit cu închisoare de pînă la 3 ani. În cazul în care faptele săvîrşite duc la moartea victimei, pedepsele pot ajunge pînă la 7 ani de închisoare.

Modificările Legii 104 au fost propuse de către Agenţia Naţională Anti-Doping în urma consumului înregistrat, mai ales în sălile de culturism şi fitness.

În momentul de faţă, traficul de substanţe dopante de mare risc este considerat contravenţie şi se sancţionează doar cu amendă de pînă la 25.000 de lei.

Comments

comments

Previous

Mai puțin despre alergare

Next

Crosul pentru viață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also