miercuri, aprilie 17 2024
Copiii sau tinerii cu dizabilități pot concura alături de cei care nu se confruntă cu aceste probleme, promovînd astfel, prin sport, integrarea sociala a persoanelor defavorizate.

Vineri, 11 mai, începînd cu ora 9:30, în Parcul Național – Aleea Belvedere, va avea loc cea de-a XI-a ediție a competiției „Ziua sportului – Campioni Speciali”, inițiată și organizată de Liceul Tehnologic Special nr. 3 București.
În cadrul competiției „Campioni Speciali” copiii vor concura la cros, tenis de masă, șah, mini-fotbal și o probă artistică la alegere.

Invitati speciali sunt Paula Ivan, supranumita „Eroina de la Seul”, deținătoare a recordului olimpic la proba de 1500m și Violeta Beclea-Szekely, campioană europeană la 1500m, vicecampioană mondială și olimpică.
Mai multe informații puteți găsi pe www.campionispeciali.ro. Organizatorii au nevoie de voluntari pentru buna organizare a evenimentului.

Liceul Tehnologic Special nr. 3 este o unitate de învăţămînt special, pentru copii şi tineri cu dizabilităţi (hipoacuzici – surzi, precum și cu deficiențe asociate). În şcoală învaţă un număr de aproximativ 300 de elevi, în clase speciale de liceu, de învăţămînt primar şi gimnazial.

„Ziua sportului – Campioni Speciali” îşi propune să promoveze calităţile sportive ale copiilor cu dizabilităţi care nu au acces la sportul de performanţă din cauza marginalizării, precum şi să mobilizeze şi să determine c]t mai mulţi elevi şi voluntari să practice sportul.

Sufletul acestei iniţiative este profesorul Ioan Moisa care mărturiseşte că ceea ce-l motivează să organizeze, în fiecare an, acest eveniment este zîmbetul de pe faţa copiilor, încrederea pe care sportul le-o redă acestora, bucuria de a se manifesta şi de a trece peste barierele impuse de societatea în care trăiesc.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Rezultatele

Next

Maratonul prostiei?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also