miercuri, mai 29 2024

– Maratonistului Marius Ionescu i-au lipsit doar 32 de secunde pentru a realiza baremul A de calificare la Jocurile Olimpice de la Londra. Ionescu (cunoscut în lumea alergătorilor drept ‘Piciu’) a reușit timpul de 2h:15min:32sec în finala de maraton a Campionatelor Mondiale ce tocmai s-a încheiat la Daegu (Coreea), clasîndu-se în final pe mai mult decît un onorabil loc 13.

Competiția a fost cîștigată de kenyanul Abel Kirui (2h:07min:38sec, cel de-al doilea timp din istoria CM), care a fost urmat de un compatriot, Vincent Kipruto (2h:10min:06sec) și de etiopianul Feyisa Lilesa (2h:10min:32sec).  

Kirui, care şi-a păstrat titlul la maraton, a fost selecţionat în echipa Kenyei pentru CM în ultima clipă, datorită accidentării unui coleg. Iniţial, el nu a fost reţinut în lotul kenyan deoarece federaţia era îngrijorată după abandonul său la maratonul de la Londra, din 17 aprilie. La maratonul de la Daegu au luat startul 67 de sportivi, însă la final au ajuns doar 51 de alergători.

– Și pentru că tot am vorbit de criterii de calificare la JO… Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, antrenorul Valeriu Tomescu (cel care a pregătit-o pe actuala campioană olimpică la maraton, Constantina Diță) arată că s-a întors în România și acum se ocupă de pregătirea atletului Beniamin Răsadea. Nu știu dacă e vina jurnalistului care poate nu a înțeles exact unele lucruri (sunt citate aiurea unele date) sau poate doar de unele declarații riscante ale lui Valeriu Tomescu, însă acesta spune că și-a propus ca să îl facă pe Răsadea să îndeplinească baremul de calificare la JO, iar în cîțiva ani să fie capabil să îi învingă pe cei mai buni din lume.

Pînă una-alta, reamintim că pentru calificarea la Jocurilor Olimpice la maraton de la Londra un atlet trebuie să realizeze, pînă la 15 aprilie 2012,  un timp de 2h:15min (băieți) și 2h:37min (fete) într-o cursă internațională acreditată.

Maratonul montan de la Ciucaș, desfășurat sîmbătă, a fost cîștigat la feminin de Daniela Marin, iar la masculin de Adi Bostan și Florin Vlad (la egalitate). La competiție au participat circa 350 de alergători.

– Tot sîmbătă 3 septembrie a început și Gore-Tex Transalpine Run, o competiție de alergare de 8 zile care presupune traversarea Alpilor, a patru țări și a mai multor vîrfuri de circa 3.000m altitudine. La această competiție, una dintre cele mai solicitante din lume, participă și două echipe românești, Team Romania (Andreea Dan și Silvia David) și Team Carpathian Man (Lucian Clinciu și Daniel Marc). După prima zi și parcurgerea a 27,2 km, echipa băieților ocupă locul 11 la general, iar a fetelor, locul 19.

Foto: Trans Alpine Run.

Comments

comments

Previous

"Nebunii" ies în public. Serata Alergătorului #5

Next

Duatlon la Brașov. Sunteți gata?

1 comment

  1. Foarte tare pentru Piciu…sunt sigura ca va reusi sa indeplineasca baremul. Oricum este extraordinar ca dupa atata vreme sa avem un baiat in probele de maraton la un nivel bun.
    Bafta dlui Tomescu si lui Rasadea, vom vedea daca vor reusi sa-i bata pe kenieni:)
    Felicitari lui Adi si special lui Florin care a crescut foarte mult in ultimii ani. Bineinteles, Danei care merge exceptional.
    Bafta multa Sis-Andreea, Lucian – Marc:) sa aveti vreme buna si picioare usoare si rezistente:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also