vineri, decembrie 2 2022

Sunt cîteva lucruri pe care mi le-am propus pentru anul viitor. De la alergat am învăţat cît este de important să îţi planifici un obiectiv, să te pregăteşti cît mai bine pentru a-l atinge şi, apoi, să te bucuri la sfîrşit.
Aşadar… pentru 2010 mi-am propus – printre altele – să demarez un proiect ce pare ambiţios: un Lexicon al alergării. Sper să fie un dicţionar / (ceva precum) o wikipedie care să cuprindă cele mai importante definiţii ale termenilor care au legătură cu alergarea.

Aş vrea să fie un proiect viu, care să conţină şi definiţii de specialitate, academice, dar care să fie mai ales un instrument util celor care sunt interesaţi de alergare, înţeleasă în sens larg (efort fizic, psihic, fenomen social). Nu vreau să realizez singur acest proiect, de aceea vă cer ajutorul şi contez pe sprijinul şi criticile voastre.

Pentru astăzi, am improvizat o listă a termenilor de la litera “A” care în mod normal ar trebui să se regăsească în acest lexicon. Aceştia ar fi: Adidas, aerob, alergare, alimentaţie, anaerob, anduranţă, antrenament, arbitru, atlet, atletism.
Ce alte propuneri aveţi?

Comments

comments

Previous

Mai încercăm o dată?

Next

Gînduri. În loc de urări

8 comments

 1. eu am o recomandare dar la partea tehnica :-p
  poti sa instalezi un wiki ( platforma pe care e realizat si wikipedia ) astfel oameni pot sa colaboreze pentru completarea si revizuirea acestui lexicon. Si in plus o sa fie gasit pe gooagle 🙂
  Te ajut eu sa il instalezi daca ai nevoie.

 2. Multumesc pentru propuneri Crayz Flower (desi cred ca esti tot tu, necunoscuta Crazy Flower!). Cu permisiunea ta, nu o sa includ insa prima sugestie.

 3. Bine, bine, abrogare :-). Ca să nu zic abrutizare în toată regula 🙂 🙂 .

  Actualizare 🙂 :
  – a accelera
  – accidentare (umberufen!)
  – activator

 4. Am aprobat anuntul. Acum actualizez arhiva, apoi aranjez asa, atent. Altfel, acribia asteapta actiune.
  Admirativ…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also