miercuri, mai 29 2024

Eu de-abia am depăşit momentul dificil, cu ajutorul unei scurte vacanţe. Însă, în jurul meu, tot aud prieteni spunând că traversează o perioadă de lipsă de energie şi entuziasm în ce priveşte alergarea. Le e greu, nu mai au forţă sau chef. Nu e doar căldura de vină, deşi e tare cald acum. Nu e doar oboseala, deşi e vremea concediilor. 

Ce e însă de făcut?
Cred că întotdeauna în astfel de situaţii, trebuie făcută o schimbare în rutina cotidiană. Ce aţi zice de alegerea unui companion, a unui câine mai ales. Runners World a trecut recent în revistă avantajele alergării în doi:

i. Oamenii nu dau din coadă. Câinele însă, da. Şi arată astfel că e bucuros că îl iei cu tine, în timp ce oamenii se plîng ba că îi dor picioare, ba că ar fi fost mai bine să staţi acasă, să vă uitaţi la un film. De fapt, alergatul trebuie să fie o activitate plăcută, nu o corvoadă.

ii. Cîinele e alergător din naştere. Aşadar, aveţi ceva în comun. Desigur, nu toate rasele sunt făcute pentru o alergare în parc.

iii. Căţelul te poate ajuta să uiţi de probleme şi de stress. Un om poate să devină obositor, tot numărînd calorii sau vorbind despre cîte kg a pierdut. Însă căţelul doar aleargă, nimic mai mult.

iv. Un prieten e mai greu de convins dacă într-o zi nu are chef să alerge. Cu cîinele e însă mereu uşor. În plus, studiile arată că e mai uşor să te ţii de sport dacă îl practici împreună cu un căţel.

v. Dacă pînă acum am tot vorbit despre avantajele pentru om, să nu uităm că un căţel hiperactiv, care roade toate obiectele din casă, devine mult mai liniştit după ce şi-a mai consumat din energie alergînd.

Acum ştiu că unele persoane preferă pisicile, însă acestora din urmă nu le place să alerge.

Comments

comments

Previous

Clătește, nu e nevoie să înghiți

Next

Un sistem inovativ

1 comment

  1. Foarte tare ideea cu cainele, chiar inedita.
    Acum ramane doar sa luam catelul si sa il invatam sa alerge in ritm cu noi.

    Poate in loc de trick-urile obisnuite il invatam sa fie un pace-setter cu patru picioare ;))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also