miercuri, mai 29 2024
TTR – un eveniment de alergare care nu se lasă ușor definit – a ajuns la a 100-a ediție.

Duminică 9 iulie, în Parcul Tineretului din București are loc o nouă întîlnire de alergare&antrenament competitiv desfășurată sub numele de Time Trial Running, TTR. Este pentru a o suta oară cînd se întîmplă asta, o cifră care explică seriozitatea și pasiunea din spatele TTR.

Cu începere de la ora 9 se vor alerga trei ture de lac, deși cine dorește poate alerga și mai puțin (două ture sau doar una). Startul se dă exact ca acum patru ani și jumătate cînd a pornit TTR, respectiv de la Cafeneaua Actorilor. Startul se dă la interval de cinci secunde. Doritorii sunt așteptați de la ora 8:30 pentru înscrieri și detalii tehnice.

În spatele TTR se află o echipă nu foarte numeroasă al cărei ”motor”  este Florin Simion, un alergător inimos și experimentat. El a avut ideea de a organiza TTR, care de la bun început a inclus start individual cronometrat, clasament și fotografii, ulterior fiecare ediție avînd un ”ce” specific (de la diplome și premii pentru participanți, pînă la ediții tematice, invitați surpriză etc).

Într-un interviu pentru 4run.ro, Florin Simion spune că se bucură că a reușit să creeze o ”frumoasă comunitate” în care alergătorii se implică nu doar din punct de vedere sportiv. Totodată, TTR este ”și o poartă de intrare în lumea alergării pentru începători”.

Nu ne mai rămîne decît să spunem ”Bravo TTR”, ”bravo Florin Simion și echipei sale”. Și la cît mai multe ediții.

PS: Imaginea de mai sus, realizată de Elena Hogaș, este de la o ediție TTR la care a participat și campiona olimpică  la maraton Constantina Diță.

Comments

comments

Previous

Măi cuțît, cuțît, în șale mi te-ai înfipt

Next

Ah, mi-e dor de plăcere...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also