miercuri, iunie 29 2022

Peste mai puțin de patru luni speră să poată termina o cursă de maraton. Sunt cu toții oameni obișnuiți, fără să fii făcut vreodată performanță, fără o condiție fizică ieșită din comun. Au în comun doar faptul că sunt angajați ai Raiffeisen Bank. Ba nu… Mai au în comun ambiția, entuziasmul și o doză inevitabilă de inconștiență de a se apuca de alergat un maraton.

Un cunoscut antrenor de alergare spunea la un moment dat: “să descrii experiența unui maraton cuiva care nu aleargă este ca și cum ai explica culorile cuiva care s-a născut orb”.

Sigur e o exagerare la mijloc, chiar dacă experiența unui maraton e totuși unică. Trăirile asociate alergării unei curse de 42,195 km sunt general umane: e vorba de bucurie, durere, speranță, extaz uneori, dar oricum la o intensitate care e peste medie.

Asta pentru că maratonul e totuși o probă în care se trăiește la limită, e ca un cutremur fizic și psihic care te scoate din starea obișnuită, te pune în mișcare, te învață să renunți la scepticism (începi să îți spui: voi reuși, se poate!) și la lipsa de incredere. În alergarea unui maraton nu există compromis. Nu există cale de întoarcere. Se merge numai înainte. Există doar o linie de sosire care te așteaptă.

De data aceasta alături de prietenul Gabriel Solomon reiau experiența numită “Primul Maraton”. Proiectul e cam același: niște oameni obișnuiți vor fi îndrumați, pregătiți, susținuți astfel încît, pe 9 octombrie să poată termina cu bine cursa de 42,195 km din cadrul Maratonului Internațional București.

Va fi mai multă atenție la detalii: fiecare alergător are un program individualizat de pregătire, urmărirea evoluției și a principalilor parametrii de la antrenamente se va face mai riguros, vom încerca totodată să oferim informații de interes general, dar și trăirile, gîndurile, experiențele alergătorilor.

Sunt șapte alergători în echipa Raiffeisen Runners. O parte dintre ei sunt în imaginea de mai sus. Aparent surprinzător, sunt mai multe fete, patru.

Suntem convinși că toți sunt suficient de puternici și de determinați astfel încît să-și îndeplinească visul. Peste mai puțin de patru luni, poate cu toții, poate doar o parte dintre ei vor fi capabili să alerge un maraton. Pînă atunci, însă, împreună ne propunem să arătam că un om obișnuit, cu un minim de antrenament, care respectă principiile de bază ale unei alimentații sau hidratări corecte, care are perseverență și metodă, poate să alerge un maraton. Și mai dorim, nu în ultimul rînd, să promovăm ideea de mișcare fizică și de viață activă.

Mai multe imagini de la antrenamentele desfășurate pînă acum sunt disponibile aici.

Comments

comments

Previous

GrizonoToane: Despre surprizele pantofilor de alergare

Next

ALERG la Maratonul Apuseni

4 comments

  1. In toate pozele mai putin cea din articol, toti participanti par foarte seriosi si atenti la detalii.
    Multa bafta si din partea mea!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also