miercuri, mai 29 2024

Un grup de alergători și prieteni din România și Bulgaria va lansa în curând un proiect inedit: parcurgerea a circa 1000 km, în alergare și pe bicicletă între București și Sofia. Și retur.


Evenimentul este planificat să se desfășoare timp de 10 zile, începând cu data de 10 noiembrie.

Startul se va da din București, de unde participanții vor porni pe biciclete spre Sofia. Vor fi parcurși astfel circa 150 de km pe zi, timp de trei zile. Ulterior, pe 13 noiembrie, din capitala Bulgariei se va porni înapoi spre București, de data aceasta în alergare. Se estimează parcurgerea a circa 65 de km pe zi.

Traseul este unul dificil și spectaculos, presupunând pornirea de la un nivel de câteva zeci de metri deasupra nivelului mării pentru a se ajunge pe crestele munților Balcani, la circa 2000m altitudine. Totodată, va fi traversat și fluviul Dunărea, pe podul de la Giurgiu-Ruse.

Proiectul ”Provocarea Balcanilor” are și o componentă umanitară, participanții propunându-și totodată să strângă fonduri în beneficiul a 10 fundații și organizatii non-profit din România. Fiecare dintre sportivi trebuie să strângă suma de 500 lei sau 200 de leva.

Mai multe amănunte pe site-ul www.1000balkan.com

Fundațiile susținute în cadrul inițiativei sunt: HOSPICE Casa Speranței, Asociația P.A.V.E.L., Fundația Donatorilor Benevoli de Sânge, Asociația pentru Relații Comunitare, Centrul Gifted Education, Fundația Internațională Ana Aslan, Fundația Special Olympics Romania, Fundația Comunitară București, Fundația Motivation și Fundația de Servicii Sociale Bethany.

Parteneri ai evenimentului sunt: UniCredit Tiriac Bank, Rompetrol, Hotel Pullman, HOSPICE Casa Speranței și Isostar.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Recorduri ratate și dopaj

Next

Există viață după Sandy?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also