marți, octombrie 15 2024

Interviul cu președintele FRA, Florin Florea, despre implicarea oficială în alergarea de anduranță de la noi a suscitat mult interes. Ultramaratonistul Radu Milea credea însă că e nevoie de niște comentarii punctuale pentru a înțelege mai bine situația echipei naționale ce va participa la Campionatul Mondial de Ultramaraton Montan.

Campionat Național anul acesta?

Florin Florea a spus că FRA va încerca să organizeze anul acesta un campionat naţional de ultramaraton, fiind în discuţii cu două competiţii, CiucaşX3 și Via Maria Theresia. CN ar fi criteriu de selecție pentru viitoarele competiții mondiale.

Radu Milea: ”Să îți propui să organizezi un CN de Ultramaraton Montan în 2018 este absurd. De ce? Păi pentru că nu poți anunța un sportiv în mijlocul sezonului că VMT sau Ciucaș X3 reprezintă CN. Ce facem cu competițiile internaționale de profil la care suntem înscriși de prin decembrie-ianuarie și care au o valoare foarte mare, atât ca nivel de participare cât și ca valoare pentru sponsori/parteneri care ne susțin activitatea? Ca să nu mai zic că apoi FRA va lua aceste CN și le va transforma în selecție pentru CM de anul viitor, când probabil cursa va avea 50km lungime. Nu e cumva un heirup tipic românesc în chestia asta? Mie așa mi se pare. Rog să fiu corectat dacă greșesc”.

Implicarea FRA

Florin Florea a spus că FRA asigură, pentru echipa națională decontarea cheltuielilor de transport, cazare, masă, diurnă, echipament sportiv şi fondul de premiere, dacă apare o medalie.

Radu Milea: ”FRA decontează în acest moment taxele de participare la competiție pentru cinci persoane (trei băieți și două fete), cazarea și masa lui Andrei Țale și a lui Sergiu Dascăl (reprezentantul FRA), plus diurna pe care nu știu cine/cum o primește. În ceea ce privește biletele de avion, acestea sunt decontate pentru Robert Hajnal, Andrei Țale, Cristina Cecan doar întors și Sergiu Dascăl dus-întors. Eu aveam bilet de avion cumpărat deja (dus-întors), iar Ana Constantin locuiește în Spania. Primii doi băieți și primele două fete din fiecare lot au cazarea și masa asigurate de către organizatori, începând cu data de 8 mai și până pe 13 mai, după cursă. FRA plătește pentru Sergiu Dascăl și Andrei Țale începând cu 10 mai, deși noi am solicitat să mergem acolo de pe 8 mai. Dar FRA a considerat că este un efort financiar prea mare ca să achite pentru Andrei și Sergiu o cameră de hotel, pentru două nopți.

Biletele de avion la dus au fost cumpărate din banii fiecăruia, eu și Robert fiind deja în Spania, Andrei urmând să ajungă pe 28 aprilie, Cristina pe 8 mai, iar Ana locuiește în Spania. Deci FRA achită doar un bilet dus (din care organizatorul decontează prin „travel grants”o parte) si patru întors, pentru restul ne-am descurcat singuri. În viziunea FRA ar fi trebuit să ne deplasăm cu două zile înainte de cursă ca să beneficiem de decontarea biletelor. Nu ne-a întrebat nimeni dacă vrem să mergem înainte, să ne pregătim și dacă vrem să fim ajutați măcar cu transportul. Drăguț, nu? Facem un calcul la costuri?”.

Economie vs echipă

Selecția echipei naționale și mai ales alegerea a doar trei alergători în echipa masculină a fost explicată  de FRA prin limitările financiare.

Radu Milea: ”Cu economia făcută la biletele de avion se putea înscrie și un al patrulea băiat, fie el Raul Butaci, care stă în Spania sau Andrei Preda”.

Radu Milea, care este membru al echipei naționale de ultramaraton montan, a exprimat aceste opinii ca om implicat în fenoment și nu ca atlet.

 

Comments

comments

Previous

Maratonul DHL. Traseu nou, cauză bună

Next

Buceanu. 1090km

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also