duminică, decembrie 5 2021
Mai sunt doar câteva zile până la închiderea înscrierilor la cel mai mare eveniment sportiv pentru amatori din județul Arad, respectiv a șaptea ediție a Maratonului Arad. „Maratonului, semimaratonului și crosului Aradului”.

Evenimentul, a cărui denumire completă este „Maratonul, semimaratonul și crosul Aradului”, va avea loc în 27 mai 2017 și doritorii de mișcare se pot înscrie pe www.maratonarad.ro până pe 19 mai, se arată într-un comunicat de presă.

Evenimentul are ca scop având ca scop încurajarea practicării sportului de către amatori și este organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad, la inițiativa lui Sorin-Victor Roman.

Până în acest moment s-au înscris peste 1000 de persoane din România, Serbia, Austria, Italia, Ungaria, Polonia, Canada, Marea Britanie, Italia, Turcia, Grecia și Franța.

Participanții pot alege între 6 curse:

●    cros 1 km FERONERIA;

●    cros 6 km;

●    ștafetă maraton;

●    semimaraton – 21,097 km;

●    maraton – 42,195 km;

●    Ultramaraton – 52,75 km.

Noutățile ediției 2017 sunt:

– Medaliile pentru ultramaraton/semimaraton/maraton/maraton ştafetă: Participanţii decid, la înscriere, între patru tipuri de medalii: una având gravată Cetatea Aradului, a doua reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, a treia reprezentând Mănăstirea Hodoș-Bodrog și a patra cu Palatul Administrativ din Arad. Acest eveniment este singura cursă de profil în care participanții își pot alege medaliile;

– Cursa de semimaraton poartă numele lui Moșion Gheorghe (1933-2015), alergătorul amator care a fost o sursă de inspirație pentru o mulțime de apropiați ai sportului; 

– Implicarea Companiei Feroneria Prod, care este și sponsorul principal al ediției din acest an, în ziua evenimentului, cu activități surpriză și premii pentru toate vârstele;

Ca în fiecare an sunt încurajați profesorii de sport și antrenorii să înscrie cât mai multe persoane și de a promova astfel bucuria alergării. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de către cei mentoraţi vor fi premiaţi ulterior evenimentului.

De asemenea, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de către reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingenioși alergători din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

Există cel puțin o cursă care se potrivește aproape oricui, rămâne ca cei interesați  să se înscrie pe www.maratonarad.ro, site unde vor găsi și regulamentul evenimentului.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Rezultatele

Next

Online. Revista Alerg #35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also