miercuri, februarie 28 2024

Este una dintre puținele curse de alergare nocturnă din România. Se aleargă în munții Retezat, la lumina făcliilor, iar traseul este aproape în totalitate alergabil.

Iorgov

A doua ediție a Iorgovanu Night Run, concurs de semi-maraton nocturn, se va desfăşura în perioada 24-25 august 2013, începând cu ora 22:00, pe un traseu în masivul Piule-Iorgovanu din Munţii Retezat, mai exact în zona Retezatului Mic din raza localităţii Uricani, Hunedeoara.
Traseul are caracter montan, este neamenajat și neprotejat, Retezatul Mic  fiind o zonă sălbatică și uneori imprevizibilă din punct de vedere al vremii. Faptul că această competiție se desfășoară pe timp de noapte implică un nivel sporit de dificultate dar și de de concentrare din partea alergătorilor.

Punctele de control vor fi luminate cu făclii; astfel se va crea un şir de lumini vizibile pe fiecare vârf străbătut. Traseul include în proporţie de 80% cărări montane, asfalt, porţiuni de pădure, gol alpin, mici porţiuni de grohotiş.

Traseul este alergabil în proporție de 90%.El include şapte puncte de control, trei puncte de supraveghere ale Salvamont şi trei puncte de realimentare. Pe lângă acestea vor fi supravegheate zonele cu potenţial ridicat de risc dintre check-pointuri.

Lungimea traseului este de 15 km iar acesta  va fi marcat cu bandă reflectorizantă.
•    concursul are trei categorii de vârstă(18-29 ani, 30-39 ani, 40+) – masculin și feminin.
•    vârsta minimă de înscriere pentru ambele categorii este de 18 ani.
•    se premiază primele trei locuri de la fiecare categorie (o categorie se consideră validă în cazul în care însumează un minim de 5 persoane).
•    Fond de premiere : 6000 lei.

Comments

comments

Previous

Ber2M. ... și cum am continuat

Next

Kiprotich triumfă, Piciu curajos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also