miercuri, mai 29 2024

Este una dintre puținele curse de alergare nocturnă din România. Se aleargă în zona Retezatului, pe un traseu marcat cu bandă reflectorizantă.

iorgovanu
A treia ediție a ”Iorgovanu Night Run“, concurs de semi-maraton nocturn, se va desfăşura în perioada 23-24 august 2014, începând cu ora 22:00, pe un traseu în masivul Piule-Iorgovanu din Munţii Retezat, mai exact în zona Retezatului Mic din raza localităţii Uricani, Hunedeoara.

Traseul are caracter montan, este neamenajat și neprotejat, Retezatul Mic  fiind o zonă sălbatică și uneori imprevizibilă din punct de vedere al vremii. Faptul că această competiție se desfășoară pe timp de noapte implică un nivel sporit de dificultate dar și de de concentrare din partea alergătorilor.

Traseul include şapte puncte de control, trei puncte de supraveghere ale Salvamont şi trei puncte de realimentare. Pe lângă acestea vor fi supravegheate zonele cu potenţial ridicat de risc dintre check-pointuri. Comunicarea se va face prin staţii emisie – recepţie.

Lungimea traseului este de 15 km și include în proporţie de 80% cărări montane, porţiuni de pădure, gol alpin, mici porţiuni de grohotiş.

Traseul va fi marcat cu bandă reflectorizantă, anul trecut această metodă s-a dovedit a fi eficientă, toți concurenții ajungând cu bine la finiș.

Câteva date generale:
•    concursul are trei categorii de vârstă(18-34 ani, 35-49 ani, 50+) – masculin și feminin.
•    vârsta minimă de înscriere pentru ambele categorii este de 18 ani.

•    echipament obligatoriu: frontal, număr de concurs purtat la vedere pe tot parcursul  cursei (distribuit de organizator). Sunt recomandate bețele de trekking, pelerină de ploaie, folie supraviețuire, fluier, căciulă sau șapcă, telefon, mănuși, pantalon lung, tricou cu mânecă lungă.

•    se premiază primele trei locuri de la fiecare categorie (o categorie se consideră validă în cazul în care însumează un minim de 10 persoane).
•    Fond de premiere : 7200 lei.

Comments

comments

Previous

Asceză în mișcare

Next

Ştiri pe scurt. Ghinion şi abandon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also