luni, august 8 2022
  • Peste 1500 de participanți sunt așteptați să alerge în centrul Sibiului, de-a lungul unuia dintre cele mai frumoase trasee de alergare din țară
  • Sunt 21 de proiecte civice ce pot fi susținute, prin donații, de către alergători
  • Alergătorii au de unde alege: semimaraton, cros și curse pentru copii

E gata, s-a dat drumul la înscrieri pentru SemiMaratonul Sibiu, competiție ce se va desfășura pe 28 mai.

Startul se dă în centrul istoric al Sibiului, apoi alergătorii iau la picior străzile înguste ale orașului, aleargă între zidurile medievale ale cetății transilvănene, în parcul natural Pădurea Dumbrava și în al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”.

Cursele se adresează tuturor categoriilor de vârstă și oricărei persoane. Limita de vârstă este de 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani în 2013 la 64 de ani în 2015.

sibiu

Evenimentul strânge anual la start peste 1200 de la alergători la Semimaraton și Crosul Visma și sute de mămici cu copii de mână ce aleargă la cursele copiilor ProLanguage.

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța 21 de cauze propuse de comunitatea sibiană. Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor este luni, 16 mai 2016, iar susținerile vor putea fi înscrise până la data de 1 iulie 2016.

Organizat de Fundația Comunitară Sibiu, în cele patru ediții de existență ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte și au strâns un total de 450.000 de lei.

Renovarea și achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sibiu este doar unul dintre proiectele pentru care sibienii își unesc forțele an de an. Alături de acesta, comunitatea a finanțat prin SemiMaraton construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân, a unui panou de cățărat cu acces public, renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale, a readus la viață trenul cu aburi de pe Valea Hârtibaciului, a reușit introducerea de cursuri gratuite de arhitectură pentru copii în nouă școli din Sibiu etc.

Pentru înscrieri și detalii puteți accesa siteul oficial www.maratonsibiu.ro.

Comments

comments

Previous

Știri pe scurt. Ce săptămînă!

Next

Ultimele. Ușeriu. Maratonul DHL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also