miercuri, iulie 6 2022
Atletul ugandez Joshua Cheptegei a stabilit un nou record mondial pe distanța de 15 km.
Foto: NN Running

A fost o toamnă bună pentru recordurile mondiale pe șosea, se pare. După excepționalul timp de 2h:01min:39sec realizat la mijlocul lui septembrie de către Eliud Kipchoge la maratonul de la Berlin, urmat o lună mai tîrziu de noul record la semimaraton, un timp de 58min:18sec, realizat de către kenyanul Abraham Kiptum la Valencia, a venit rîndul acum ugandezului de doar 22 de ani, Joshua Cheptegei să realizeze 41min:05sec pe distanța de 15 km.

Cheptegei a alergat pe 18 noiembrie la Nijmegen (Olanda) în cadrul concursului Seven Hills Run. El a reușit să îmbunătățească precedentul record mondial cu 8 secunde. Joshua Cheptegei a pornit foarte tare (pacerii au trebuit să renunțe după doar primii 5km), a condus în permanență și a avut resurse pentru un sprint final. Ultimul km l-a parcurs în 2min:37sec, în timp ce viteza medie / km a fost de 2min:44sec.

Ugandezul nu a avut pînă acum performanțe deosebite, alergînd îndeosebi doar distanțe de 5.000 și 10.000m (a fost finalist în ambele probe la ultima ediție a Jocurilor Olimpice).

 

Comments

comments

Previous

Mara Guler. Peste 650 km în 144 ore

Next

Transylvania Mountain Festival. La Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also