duminică, februarie 25 2024

Dar nu numai atît s-a întîmplat, în această zi cu multe, multe rezultate notabile la Maratonul și Semimaratonul Valencia

==> Indiscutabil, cea mai ”strălucitoare” performanță este cea a kenyanului de 24 de ani, Kiwibott Kandie care a obținut un timp de 57min:32sec pe semimaraton, realizînd un nou record mondial (a îmbunătățit precedentul cu nu mai puțin de 29 de secunde) și fiind primul om care coboară sub bariera de 58min.

==> Dar la Valencia s-a alergat într-un ritm tare, în condițiile în care alți trei atleți au terminat sub vechiul record mondial. E vorba de  Jacob Kiplimo (Uganda) – 57min:37sec și kenyenii Rhonex Kipruto – 57min:49sec și Alexander Mutiso – 57min:59sec. Primul dintre europeni a fost elvețianul Julien Wanders, locul al optulea, cu un timp de 59min:55sec.

==> În cursa feminină, prima a terminat etiopianca Genzebe Dibaba – 1h:05min:18sec, urmată de kenyanca Sheila Chepkurui în 1h:05min:39sec și de compatrioata sa Senbere Teferi – 1h:05min:51sec. Toate rezultatele la maraton (F și M) se găsesc aici.

==> Și cursa de maraton a fost una rapidă. La băieți, kenyanul Evans Kebet a realizat exact 2h:03min, ceea ce reprezintă un nou record al cursei și al șaselea timp din istorie. Oricum, la Valencia primii patru alergători au terminat sub 2h:04min (iarăși un record pentru o competiție). La fete, kenyanca Peres Jepchirchir a căștigat cu un timp de 2h:17min:16sec. Toate rezultatele se găsesc aici.

==> Din păcate, Marius Ionescu nu a reușit să facă cursa dorită și, eventual, să realizeze un timp care să îi permită participarea la JO, el abandonînd în proba de maraton după circa 15min.

Comments

comments

Previous

Flux în alergare. Sau de ce ar fi prea sărac să-l atingem doar la nivel personal?

Next

Ce facem cu sportul de masă?

1 comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also