miercuri, aprilie 24 2024
Recomandare de lectură: revista Alerg, ajunsă la nr. 38

Să începem cu un citat: ”Am descoperit că după trei ani de alergare, după un an de luptă cu o formă rară de cancer mi-am dat seama că de fapt alerg pentru mine, pentru că după ce vin de la alergat sunt alt om, mai vioi, mai puternic în fața oricărei provocări, mai fericit. Mai mult…eu.”

E mărturisirea lui Robert Cadar, cel pasionat de alergare și viață, în egală măsură. Acum el duce o luptă cu cancerul, încercînd să iasă cîștigător.

”Dacă ai alergat cel puțin o dată nu te aștepta să descoperi rapid acest sentiment, e nevoie de câteva sesiuni de alergare, în care să treci peste dureri, lene și gânduri împotriva alergării. Bucură-te de alergare pentru tine și ai să vezi cât de tare e acest lucru, iar dacă ai nevoie de motivație gândește-te… la mine, pentru că, în ciuda acestei forme de cancer care încearcă să mă îngenuncheze, ies la alergat măcar 10km pe săptămână. E puterea mea și poate fi și motivația ta”.

Acest număr al revistei Alerg are în centru Semimaratonul Gerar și, implicit, pe ambasadorul competiției, Robert Cadar.

În plus, avem un interviu cu Iuliana Stroescu, care vorbește cu emoție despre cum a (re)descoperit pasiunea de a face sport, ce o motivează, cum e să alergi pe perioada sarcinii și care este acum principalul ”ingredient” al performanței la care aspiră.

Altfel, în revistă mai găsiți o trecere în revistă a ce s-a întîmplat mai important în alergarea de la noi în anul abia încheiat, dar și care ar fi principalele tendințe pentru 2018.

Sunt și sfaturi utile de antrenament, bazate pe principiile descoperite de Jack Daniels (nu, nu are legătură cu wiskey-ul).

În rest, pentru că alergarea e și spectacol, vă spunem cum e să defilezi pe catwalk în costum de alergare, care e forma ideală a fructului de avocado sau de ce crede Adrian Mila (titularul rubricii Colțul Consumatorului de pe Alerg.ro) că e important să te uiți pe unde calci.

Așadar, lectură plăcută și alergări cu spor.

Iar cine dorește să se aboneze la revista Alerg poate urma linkul de mai jos

 Abonează-te la Ediția Print

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Record la unire cu premii

Next

Mondialele de Winter Triathlon. Medalii pentru România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also