luni, iunie 24 2024
Oare ce le lipsește românilor pentru a face mai mult sport?

Nu avem un răspuns definitiv la această întrebare. Și nici studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport – 2018” din care vom prezenta în continuare mai multe date, nu reușește întru totul asta. Însă merită să ne uităm puțin la cifrele de mai jos.

# Întîi de toate, să acceptăm faptul că prin români e vorba de locuitori din mediul urban. Și că studiul a fost realizat online, pe un eșantion reprezentativ național urban de 1040 persoane cu vîrste între 18-55 ani.

# Așadar, 83% dintre (acești) români și-ar dori să facă mai mult sport decît în prezent, însă timpul limitat și serviciul sunt principalele bariere.

# Peste jumătate dintre cei chestionați afirmă că practică sport, cu diferite grade de intensitate. Cele mai practicate sporturi sunt:
– alergarea – 58,6%,
– exercițiile la sală (fitness, aerobic, pilates etc.) – 29,7%,
– fotbalul – 27,1%
– mersul pe bicicletă – 26,7%.

# Sporturile care pot fi practicate în sală înregistrează frecvența cea mai crescută: 75% dintre (acești) români se antrenează cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ar avea ocazia, peste 70% dintre respondenți ar participa la diverse activități în aer liber, alergat și mers pe bicicletă.

# Studiul „Atitudini și comportamente ale românilor legate de sport – 2018” a fost realizat de Quantix Marketing Consulting pentru compania Telekom Romania. Aceasta din urmă organizează festivalul de sport și sănătate „Cea mai mare oră de sport”, care va avea loc anul acesta în Ploiești (14 iulie), Brașov (28 iulie) și Iași (11 august). În fiecare oraș, se vor face 12 ore de activități sportive în aer liber, plus testări medicale și cursuri de prim ajutor.

Comments

comments

Previous

Eu și bomba meteo de la ruși

Next

Recomandare. Brașov și Razgrad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also