duminică, februarie 25 2024

O trecere în revistă a cîtorva evenimente din alergare, desfășurate în week-endul 20-21 iunie

Ilie Roșu 250. De cînd a început pandemia de coronavirus, colonelul (r) Ilie Roșu a ”inventat” trei curse – două în curtea proprie – pentru a-și mai adăuga noi maratoane la activ. Acum a ajuns la cifra 250, fiind al doilea alergător român, după Ilie Victor, care atinge această bornă.

Ultimul cursă a alergat-o pe 21 iunie, în cadrul celei de a patra ediții a ”Ultramaratonului Alerg la răsăritul soarelui”, desfășurat în zona Almașu Mare (jud. Alba). Concursul s-a desfășurat anul acesta într-o formulă restrînsă și discretă, cu probe de 5km, 16km și 42km (cu doar doi participanți). Să mai spunem că tot acum, Ilie Roșu a alergat a 240-a cursă purtînd steaguri. Mai multe detalii aici.

Zărnești Challenge. Circa 100 de persoane au participat la ediția din acest an a acestui concurs de alergare cu obstacole. Dacă în ultimii doi ani, competiția avea și probă clasică de semimaraton, anul acesta – ca urmare a pandemiei – formatul a fost adaptat, alergîndu-se doar curse cu obstacole, de 3km, 8km și 16km (elite), individual și pe echipe. La această din urmă probă, cei mai rapizi au fost Mariana Nenu – 1h:52min:33sec și respectiv Viorel Pălici – 1h:18min:26sec. Clasamentul complet este aici.

Everest de România. Frații Ștefan și George Tudor au alergat timp de aproape 24 de ore, urcînd de nu mai puțin de 12 ore pe Vf. Postăvaru, pentru a strînge astfel cel puțin 8848 metri diferență de nivel. Rezultatul lor exact este de 23h:13min:28sec, timp în care au acumulat circa 8955m diferență de nivel pozitivă. Aventura lor a făcut parte din proiectul internațional Everesting, care presupune găsirea unei înălțimi și urcarea sa de atîtea ori de cît este necesar pentru a egala înălțimea Everestului. Să spunem în context că recordurile în acest caz sînt deținute de australianca Jarmila Tyrril – 16h:16min și austriacul Bernhard Wagner – 10h:01min.

Comments

comments

Previous

Alergăceala.ro: Urban Strava Art

Next

Bucharest Family & 10k are loc virtual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also