miercuri, septembrie 28 2022

Despre omul și maratonistul Ilie Roșu am mai scris. Tot multe se pot spune și despre organizatorul de curse Ilie Roșu. Neobosit, inventiv, entuziast la marginea obstinației, acesta a inițiat nenumărate curse de alergare, toate centrate în jurul unui eveniment istoric sau a unui loc cu o semnificație specială. Lista e lungă, se găsește aici, însă să menționăm cîteva locuri: Mărășești, Oituz, Rîșnov, Roșia Montană, Sulina, Putna etc.

Acum, la această listă, Ilie Roșu mai adaugă o destinație: Adamclisi, unde, pe 6 noiembrie, se organizează ”Maratonul Dacia-Pontica”. Traseul, ca să cităm organizatorul, se adresează în egală măsură ”iubitorilor de alergate și împătimiților de istorie”, pornind din localitatea Adamclisi, trecînd pe lîngă monumentul Tropaeum Traiani și ajungînd la mănăstirea Peștera Apostolului Sfîntul Andrei.

Concursul are trei probe: 5km, 21 km și maraton.

Mai multe detalii despre ”Maratonul Dacia-Pontica” ca și despre modalitatea de înscriere găsiți aici.

a

În încheiere, să mai spunem că un alt concurs inițiat de Ilie Roșu, Maratonul 1 Decembrie, va fi organizat și anul acesta și că înscrierile au început deja. Detalii aici.

Comments

comments

Previous

La marginea Clujului. În alergare

Next

La Templieri. Povestea unui Grand Trail

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also