vineri, decembrie 1 2023
Federaţia internaţională de atletism (IAAF) a decis pe 6 martie să menţină suspendarea sportivilor ruşi. Comitetul Olimpic Internațional are însă o altă opinie.

Suspendarea Rusiei a intrat în vigoare în luna noiembrie a anului 2015 din cauza unui sistem de dopaj instituţionalizat, relatează Agerpres.

La recomandarea unui grup de lucru antidoping, ”Consiliul IAAF a decis să menţină suspendarea Federaţiei ruse de atletism (RUSAF)”, a declarat Rune Andersen, expert medical al IAAF, în cadrul unei conferinţe de presă desfășurată la Birmingham.

”Chiar dacă numeroase condiţii de ridicare a suspendării au fost îndeplinite, mai rămân altele”, a adăugat Andersen.

Atleţii ruşi au fost astfel excluşi de la JO 2016 de la Rio şi de la Mondialele 2017 de la Londra. Unii atleţi ruşi au avut totuşi posibilitatea să participe la aceste competiţii sub drapel neutru, în anumite condiţii stricte. Douăzeci dintre ei au reuşit astfel să concureze la Mondialele 2017, iar opt au luat parte săptămână trecută la Mondialele indoor de la Birmingham.

Dacă IAAF a ales să menţină suspendarea Rusiei, nu acelaşi lucru l-a făcut şi Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), care a ridicat săptămâna trecută suspendarea Comitetului olimpic rus (COR) la câteva zile după încheierea JO de iarnă de la PyeongChang. Și asta în ciuda celor două cazuri de dopaj depistate la sportivii ruşi participanţi sub drapel neutru.

Decizia de suspendare a COR fusese luată pe 5 decembrie, ca urmare a sistemului de dopaj instituţionalizat din Rusia, mai ales în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci din 2014.

Comments

comments

Previous

Doar pentru doamne

Next

Poți fi plătit dacă alergi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also