sâmbătă, decembrie 2 2023

La nici 22 de ani, kenyanul Samuel Wanjiru a reusit sa cistige medalia de aur in proba de maraton, cu un nou record olimpic – 2h:06m:32s.
La capatul unei curse alergate intr-un ritm extrem de alert, in conditii de caldura si umiditate, Wanjiru a reusit sa ii devanse pe marocanul Jouad Gharib si etiopianul Tsegaye Kebede.
Fostul detinator al titlului de campion olimpic la maraton, italianul Stefano Baldini, care are 37 de ani, s-a clasat pe pozitia a 12-a, in 2h:13m:25s. Baldini si-a anuntat ulterior retragerea din sportul de inalta performanta.
Samul Kamau Wanjiru traieste de mai multi ani in Japonia, unde se si antreneaza. El a alergat primul sau maraton abia anul trecut, la Fukuoka, cind a realizat 2h:06m:39s. La Flora Marathon de la Londra, in 2008, Wanjiru a reusit sa coboare pentru prima data sub 2h:06m. El este totodata detinatorul recordului mondial in proba de semi-maraton.
Despre Sammy Wanjiru se spune ca imbina talentul nativ al kenyenilor cu determinarea specific japoneza (tara unde traieste si se antreneaza). In aceste conditii si luind in calcul tineretea sa, poate merita luata in serios afirmatia ca isi propune curind doborirea recordului mondial. Ceea ce se poate intampla la maratonul de la Berlin, de anul viitor.

Clasament final maraton barbati Beijing ’08:
1. Samuel Wanjiru (Kenya) 2h:06m:32s
2. Jaouad Gharib (Maroc) 2h:07m:16s
3. Tsegay Kebede (Etiopia) 2h:10m:00s
4. Deriba Merga (Etiopia) 2h:10m:21s
5. Martin Lel (Kenya)  2h:10m:24s

Comments

comments

Previous

Romania. Aur olimpic. Maraton fete

Next

Presa pe fuga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also