miercuri, februarie 28 2024

După luni întregi de frig, închiși în birou, cu mintea ocupată cu statistici, obiective, profitabilitate, este timpul pentru o altfel de alergatură, de data asta în aer liber! Aleargă 21 sau 10 kilometri pe potecile din aproprierea Braşovului, la Semimaraton Braşov Intersport.

BV
Pe  6 aprilie 2013, în Piaţa Unirii din Braşov, cât mai mulţi sportivi profesionişti şi amatori, din ţară şi din străinătate sunt așteptați să se bucure de mişcarea în aer liber, la cursa de 21 sau 10 kilometri de alergare, la ediţia a doua a Semimaratonului Braşov Intersport.

Detalii, înscrieri şi multe alte informaţii utile pe site-ul evenimentului www.semimaraton.ro .

Înscrierile:
Înscriereile se pot face online ( cu cardul sau prin transfer bancar) până în 3 aprilie pe site-ul www.semimaraton.ro sau în seara de 5 aprilie şi în dimineaţa concursului, între orele 8 şi 10:30.

Despre traseul de semimaraton:
Traseul de 21 km porneşte din inima Scheiului, Piaţa Unirii, după circa 2.5 km de asfalt se trece pe drumul forestier până la Pietrele lui Solomon (km3). Înaintând mai departe, ajungem la primul punct de revitalizare (km 4), aflat chiar înainte de desparţirea celor două trasee. De aici traseul continuă pe drumul forestier în serpentine, într-o urcare de dificultate medie, în jur de 5.5 km până la cariera din Poiana Brasov (km 8.5) unde se atinge punctul cel mai înalt al traseului.

Aici se va afla al doilea punct de revitalizare care va servi drept checkpoint. De aici traseul coboară pe poteca marcată cu triunghi albastru până la punctul de răscruce numit ‘La Băncuţă’ (km 11). Părăsind acest punct, traseSemiBVul continuă pe aceeaşi potecă, marcată în continuare cu banda albastră, trecând prin Poiana Stehil  (km 12) şi ajungând în Şeaua Tâmpei (km 14).

De aici se coboară pe drum forestier până la bariera din Răcădău (km15.3) unde se va afla al treilea punct de revitalizare, de unde urmează o porţiune de plat până la „Treptele lui Gabony” (km16.8) şi CP2, urmată de ocolirea Tâmpei pe curba de nivel trecând pe la „Băncuţa de Piatră” şi ulterior prin spatele grădinilor, până în cartierul Schei, în punctul numit „La Troiţ[”(km 19.2). Traseul se încheie apoi pe străduţele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piaţa Unirii.

Despre traseul de cros:
Traseul de 10 km porneşte împreună cu traseul de Semimaraton din Piaţa Unirii, urmărind drumul comun prin Schei urmând să se despartă la prima intersecţie dupa Pietrele lui Solomon (km 3.1) şi punctul de revitalizare aflat la km4 (comun pentru ambele categorii) cotind la stânga şi urmărind drumul forestier până la capatul acestuia (km 5).

De la capătul drumului forestier, urmează o poteca abruptă de circa 1.5 km care, în urcare, ne scoate în poiana Ograda (km6.5), cel mai inalt punct al traseului care va servi drept checkpoint, de unde se continuă pe curba de nivel într-o uşoară coborâre până la km7.5 după care traseul coboară la „Fântâna Dreptăţii” (km8.5) trecând pe lângă „Turnul de Apă”, urmând sa se unească cu traseul de semimaraton la „Troiţă”. Traseul se încheie apoi pe străduţele cu iz medieval din Schei, ce duc înapoi către Piaţa Unirii.

Sponsorul principal:
Lanţul de magazine Intersport va fi sponsorul principal al competiţiei şi în acest an.

Sunteți aşteptați la Braşov!

Comments

comments

Previous

Sunt leneșă, dar mă tratez

Next

Podcast #6. Despre recuperare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also