vineri, decembrie 2 2022

Roșu 249. Colonelul (r) Ilie Roșu a alergat pe 9 mai cea de-a 249-a cursă de maraton a sa. De data aceasta, din cauza restricțiilor impuse de criza Covid-19, Ilie Roșu a alergat singur, în curtea casei părintești din satul Adjudu Vechi (Vrancea). Alergarea și-a inclus-o în ciclul de maratoane istorice organizate tot de el și a contat ca a cincea ediție a Maratonului Independenței. Ca de obicei, Ilie Roșu a alergat purtînd mai multe steaguri, de data aceasta patru. Altfel, tot ca de obicei, Ilie Roșu a reușit să mai mobilizeze ceva oameni să alerge, acum fiind vorba de cîțiva vecini (inclusiv două femei de 75 și 85 ani) care au parcurs mai multe distanțe în propriile grădini. La urmă, ca să îl cităm pe Ilie Roșu, ”la festivitatea de premiere, diplomele și medaliile au fost acordate peste gard”.

Aleargă România 986. SightRunning anunță organizarea unui ultramaraton virtual de 986 km, distanță care corespunde traversării României de la vest la est. Concursul se va desfășura timp de șapte luni, între 1 iunie și 31 decembrie, iar participanții vor putea să acumuleze kilometri în viața reală, urmînd ca progresul lor să fie marcat pe o hartă virtuală. Se va alerga afară sau pe bandă, iar după fiecare alergare datele înregistrate de către sportivi vor fi trimise prin e-mail. Toți participanții care finalizează „cursa” cu succes primesc catarama personalizată a evenimentului, care poate fi purtată la curea (belt buckle). Taxa de participare este de 70 lei. Mai multe detalii aici.

0 Diamond League. Nu, asta nu înseamnă că circuitul atletic nu se va desfășura, ci că acesta nu va mai avea o finală, ca de obicei. Din cauza pandemiei de coronavirus, finala Diamond League programată inițial la Zurich nu va mai avea loc anul acesta, întrucît „ar fi imposibil să se asigure condiţiile de concurenţă echitabile şi un sistem corect de calificare”, conform World Athletics. Noul calendar al Diamond League cuprinde 11 reuniuni de o zi, începînd cu cea de la Monaco, programată pe 14 august, organizatorii locali urmînd să stabilească propriile programe.

 

Comments

comments

Previous

Viorel Ghiță: De ce alerg? Nu știu, dar nu mă las

Next

Nimic despre alergare. Doar despre cobit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also