miercuri, februarie 28 2024

În București se va organiza din nou o cursă pe distanța de 21 de km. Astfel de competiții s-au desfășurat cu intermitență și în anii 1990 (fiind sponsorizate de diferite companii sau bănci), însă de anul acesta este posibil să se instituie o tradiție ținând cont de experiența organizatorului – Bucharest Running Club – și de implicarea sponsorului – Petrom.

Așadar, pe 3 iunie are loc prima ediție a Petrom Bucharest International Half Marathon.

Înscrierile online s-au terminat astăzi, iar conform primelor date preliminare la cursa de semi-maraton vor fi circa 800 de alergători, iar la crosul de 10 km peste 300 de sportivi. Lor li se mai adaugă circa 50 de echipe la proba de ștafetă. Dacă adunăm toate aceste cifre și mai adăugăm circa 300 de participanți la crosul popular reiese că pe 3 iunie vor alerga cel puțin 1500 de persoane. Ceea ce nu este chiar rău pentru o primă ediție a unei competiții.

În continuare, câteva amănunte de reținut
–   Startul se va da în funcția de cursa și categoria la care te-ai înscris. Vezi aici. Primul start este la ora 9:20 (pentru fotolii rulante și hand-bike), iar pentru majoritatea alergătorilor la ora 9:30.

–   Fiecare echipă de la ștafetă va beneficia de un singur dispozitiv electronic de măsurare a timpului (chip), care se montează obligatoriu pe gleznă. Transferul chip-ului se face la circa 400 de metri după linia de start/finish.

–   Traficul va fi închis integral traficului de mașini pe întregul traseu, pe toată durata desfășurării probelor din cadrul Petrom Bucharest International Marathon și se va redeschide începând cu ora 14.30.

–    Alergătorii care se costumează în personaje recunoscute sau care poartă elemente ce reprezintă cauza pe care o susțin pe tot parcursul alergării vor putea primi trei premii din partea ProSport. Premii oferă și McDonald’s pentru Cursa Copiilor.

–    Alergătorii sunt invitați la Pasta Party, sâmbătă 2 iunie ora 14,00, la Caru cu Bere, în Crama. Costul unui bilet este 25 de lei, sumă care este donată în totalitate către organizațiile Hospice Casa Speranței și Viitor Plus. Numărul biletelor este limitat la 400.

–    Ro Club Maraton va avea un stand propriu în cadrul competiției, iar duminică, după alergare, organizează sărbătorirea împlinirii a patru ani de la înființare.

Comments

comments

Previous

Și gazelele merg la doctor, nu-i așa?

Next

Competiții în luna iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also