duminică, februarie 25 2024

Și a fost o nouă ediție, prima post-pandemie, a Semimaratonului București

===> Să începem cu rezultatele. În prima zi a competiției au fost probele de 10km și respectiv 5km. La 10km, cei mai rapizi au fost Alexandru Corneschi – 30min:19sec și respectiv Mihaela Botnari – 38min:51sec. Cursa a fost terminată de către 676 alergători.

În proba de 5 km, primii au terminat Liviu Ioniță – 16min:10sec și respectiv Amy Pickworth – 20min:57sec. De remarcat că alergătoarea britanică a venit a doua în clasamentul general. Au fost 308 participanți.

Tot sîmbătă s-a desfășurat și cursa scaunelor rulante 10km, unde au fost șase participanți, dintre care și o femeie. Cel mai rapid a fost Ilie Ștefârță – 20min:17sec.

===> Duminică, a doua zi, animația generală a fost mai mare, cu o atmosferă de concurs pe măsură. În cursa de semimaraton, au fost prezenți la start cam cei mai buni alergători români ai momentului, atrași indiscutabil și de faptul că anul acesta nu au participat atleți de elită din afara țării. Cursa a fost dominată clar de către Nicolae Soare (care cu o săptămînă înainte devenise campion național tot în această probă, cu 1h:05min:03sec) care a cîștigat în 1h:05min:23sec, el fiind urmat de Marius Ionescu – 1h:07min:39sec și Laurens Vanderlinden – 1h:08min:01sec. La fete s-a impus Ancuța Bobocel – 1h:14min:06sec, pe podium urmînd Mădălina Florea – 1h:17min:34sec și Roxana Rotaru – 1h:18min:25sec. Total participanți: 1012.

Și, în fine, simultan cu principala cursă s-a desfășurat și proba de ștafetă 21km, formată din trei alergători. Au fost 77 de echipe participante, pe primul loc situîndu-se băieții din R. Moldova din cadrul echipei MTB (M. Bizniuc, T. Bizniuc, I. Țimbalari) – 1h:09min:49sec, urmați de Mișcarea CFR – 1h:21min:14sec și Trupa lui Fane – 1h:22min:37sec.

Toate rezultatele se găsesc aici

===> La festivitatea de premiere, participanții au ținut un moment de reculegere pentru Ivan Patzaikin, care a murit pe 5 septembrie. „Am fost prieteni buni și colegi de generație, prețuiesc mult amintirile care le am cu el, ne-am susținut mereu în momentele grele, regret enorm plecarea lui. Toate gândurile noastre azi se îndreaptă către familia lui, le transmitem sincere condoleanțe și putere sa treacă peste acest moment.” a spus Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest Running Club.

Primii cinci clasați la Semimaraton au primit premii în bani și produse de la GoldNutrition, iar câștigătorii celorlalte curse au primit produse GoldNutrition și abonamente la World Class. Fotografiile participanților sunt disponible pe bucharest21km.com/photos, grație OMV Petrom.

===> Închei cu o notă personală, menționînd că echipa Raiffeisen Runners, care se pregătește pentru Maratonul București din octombrie, a ”bifat” cu bine – în cadrul Semimaratonului – o etapă de antrenament, și în cursa de 10km și în cea de 21km. Toți s-au luat în serios și au terminat cu bine.

Comments

comments

Previous

#Bucharest21km. Ce ar fi de reținut

Next

Recomandare. Bucharest International Half Marathon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also