duminică, mai 19 2024
Pe 26 mai, se va organiza ”Nisipurile de Kamciya”, o competiție de semimaraton care se aleargă în apropiere de granița cu România

Unde: Concursul se organizează în stațiunea Kamchiya, la circa 25 km de Varna sau la o distanță de aproape 300 km de București.

Se aleargă distanțe de 21km și 10km

Cine: Organizator este clubul sportiv Zelena stapka (Pasul Verde), împreună cu WWF-Bulgaria

Înscrierile se pot face aici.

Provocări: dincolo de dificultatea (dar și farmecul) alergării pe nisip, participanții – cu vârsta minimă de 18 ani – vor fi nevoiți sa facă față și unui obstacol cu apă, și anume gura râului Kamchiya (cel mai lung râu din Balcani, care se varsă direct în Marea Neagră).

Startul și finișul sunt la aproximativ 1100 metri nord de gura râului, în fața tavernei Robinson (coordonate 43° 2’0.30″N, 27°53’17.00″E). Participanții aleargă în direcția sudică, traversează râul și continuă până la punctul ce marchează mijlocul distanței, după care se întorc pe același drum.

Pentru traversarea râului, organizatorii vor asigura utilalaje de salvare (veste, colaci, bărci). Dacă condițiile hidro-meteorologice nu permit traversarea râului pe jos, în condiții de siguranță, organizatorii își rezervă dreptul să mute startul pe malul sudic al râului (coordonate 43° 1’15.30″N, 27°53’20.50″E).

Vor fi două puncte de alimentare, la km 5 și km 10.5. Acestea vor fi aprovizionate cu apă, fructe, accesorii medicale, saci de gunoi. Participanții se obligă să nu arunce deșeuri la mai mult de 50 de metri de punctul de alimentare.

Timpul limită pentru semimaraton: 4 ore.

Cazare:
Participanții și însoțitorii vor beneficia de prețuri speciale la complexul SOK Kamchia:
– 25 leva/persoană, cu mic dejun inclus, în cameră cu 4 paturi, la hotelul Raduga
– 35 leva/persoană, cu micul dejun inclus, în cameră cu 2 paturi, la hotelul Longoz
– 39 leva/persoana, cu micul dejun inclus, la hotelul Pirin.

În fața tavernei Robinson va fi organizată o tabără de corturi, ce va putea fi folosită în schimbul sumei de 10 leva per cort (organizatorii nu vor oferi corturi).

Detalii în limba română găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Comments

comments

Previous

Pe scurt. Vestul domină...

Next

Kipchoge. Va încerca din nou sub 2h

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also