luni, mai 20 2024
Proba cea mai lungă a Campionatelor europene de atletism, semimaratonul, a fost cîștigată la feminin, dar și pe echipe, de către Portugalia. În rest, nicio legătură cu fotbalul.

A fost o zi aproape perfectă pentru atleți, duminică de dimineață. O vreme tocmai bună, un oraș frumos, Amsterdamul mai exact, un traseu plat, un finiș simbolic – în fața Rijksmuseum -, o mulțime de oameni care au ovaționat cu entuziasm. Plus  un ritm intens de cursă și rezultate pe măsură.

Duminică, în ultima zi a Europenelor s-a alergat și semimaratonul. După ce s-a aflat cea mai mare parte a cursei în grupul fruntaș, portugheza Sara Moreira a trecut prima linia de sosire, după 1h:10min:19sec, cu un avans destul de confortabil. Ea a fost urmată de italianca Veronica Inglese 1h10min.35sec și de o altă alergătoare portugheză, Jessica Augusto, cronometrată în 1h:10min:55sec.

CE

Tot Portugalia a căștigat și în proba pe echipe (cu un timp total cumulat de 3h:33min:53sec), urmată de Italia (3h:36min:58sec) și Turcia (3h:39min:59sec).

Reprezentantele României au avut o evoluție mai mult decît bună. Mădălina Florea s-a clasat pe locul 7, cu un timp de 1h:11min:56sec, în timp ce la echipe au prins locul 5. În rest, Paula Todoran a venit pe locul 22, cu un timp de 1h:13min:16sec, iar Andreea Piscu pe locul 45, cu un timp de 1h:15min:47sec.

În proba masculină, campion european a devenit elvețianul Tadesse Abraham (în fapt, originar din Eritreea), care a terminat cu timpul de 1h:02min:03sec. El i-a devansat pe turcul Kaan Kigen Ozbilen  – 1h:02min:27sec și pe italianul Danielle Meucci  – 1h:02min:38sec. Pe echipe, a cîștigat tot Elveția, urmată de Spania și Italia.

Singurul nostru reprezentant, Marius Ionescu, a făcut o cursă curajoasă și a terminat pe locul 25 (din 84 de finișeri), cu un timp de 1h:05min:21sec.

Rezultatele complete se găsesc aici.

La aceste Campionate Europene de atletism, România – care a avut 23 de sportivi, dintre care 19 alergători – nu a reușit să obțină nicio medalie. Rezultate bune au avut aruncătorul de greutate Andrei Toader, clasat pe locul 6, ca și ștafeta de 4×400 m (Adelina Pastor, Anamaria Ioniță, Sanda Belgyan, Andrea Mikloș) care a prins finala și a sosit a opta, fiind cronometrată în 3min:30,63sec.

Toate rezultatele sunt disponibile aici.

Foto: European-athletics.org / Getty Images

Comments

comments

Previous

Câștigă două invitații gratuite la concursul RUNFEST – Bucharest After9Cross!

Next

”Dacă am noroc, nu o să-mi iasă mâinile din umeri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also