duminică, august 14 2022

Doar o zi ne mai desparte de a patra ediție a Semimaratonului București OMV Petrom. Sâmbătă au loc cursele pentru copii, iar duminică, începând cu ora 8:30, se dă startul în probele competitive (semimaraton, 10km, ștafete, cursă populară).

Înainte de a prezenta principalele noutăți din acest an, să reamintim că pe durata desfășurării competiției vor fi restricții de circulație în centrul Bucureștiului (detalii mai jos).

semi

Acum noutățile:

  • În toate cursele (inclusiv cele ale copiilor) se estimează că vor alerga peste 8.000 de persoane. Sunt prezenți alergători din 54 de țări.
  • La semimaraton, principal favorit este kenyanul Maru David Kwemoi, care a stabilit recordul competiţiei în 2014, cu un timp de 1h:00min:41sec. Anul acesta el și-a propus un nou record. Alături de Kwemoi vor concura şi alţi alergători de elită din Kenya, Maroc, Etiopia și, desigur, România.
  • Pe traseu sunt amenajate 22 de puncte de hidratare și de animație, în care artiști vor încuraja alergătorii alături de spectatori.
  • Alergătorii care nu s-au înscris încă în curse mai sunt așteptați în Piața Constituției, unde vineri, la ora 13:00, se deschide Sport Expo. Cei mici se mai pot înscrie la curse și sâmbătă, ziua curselor dedicate vârstei lor, în intervalul orar 07:30-10:30.
  • Vor fi premiați primii cinci clasaţi în fiecare cursă, respectiv primii trei clasaţi din categoria participanţilor în proba de scaune cu rotile. În cazul în care recordul la semimaraton va fi doborât, câștigătorul va primi un bonus de 1.500 de euro. De asemenea, se va alcătui și un clasament separat pentru sportivii români care termină cursa.
  • La competiția copiilor se vor acorda ca premii biciclete, role și echipamente sportive. Premii speciale sunt rezervate instituțiilor de învățământ, școli și licee, care înregistrează cel mai mare număr de participanți.
  • Duminică, după festivitățile de premiere, va avea loc a doua ediție a concertului caritabil ”Rock and Run for Life”, susținut de artiști ambasadori ai semimaratonului București.
  • Revista Alerg #24 se va găsi în kitul de participare al atleților din probele competitive.

 

Traficul rutier va fi închis în centrul Capitalei, sâmbătă și duminică, iar restricții de circulație vor fi în zonele adiacente.

Semimaratonul se va desfăşura pe traseul Piaţa Constituţiei – Bulevardul Libertăţii – Rond Coşbuc – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Unirii – Piaţa Alba Iulia – Bulevardul Decebal – Piaţa Hurmuzachi – Bulevardul Basarabia (până la Bulevardul Chişinău) – Arena Naţională (cu înconjurarea stadionului) – Bulevardul Basarabia – Piaţa Hurmuzachi – Bulevardul Decebal – Piaţa Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piaţa Constituţiei – Bulevardul Libertăţii – Bulevardul Naţiunile Unite – Piaţa Naţiunile Unite – Splaiul Independenţei – strada Halelor (până la Bulevardul I.C. Brătianu) – Splaiul Independenţei – Calea Victoriei (până la strada Matei Millo) – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei (cu întoarcere la Pod Eroilor) – Splaiul Independenţei – Bulevardul Libertăţii – Piaţa Constituţiei.

Comments

comments

Previous

Diana Gal. Și un proiect special

Next

Semimaratonul București. Rezultatele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also