sâmbătă, aprilie 13 2024

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc Maratonul de la Londra, una dintre cele mai importante curse de acest gen din lume. Viitorul competiției, cel puțin pentru acest an, nu este clar, existînd o reprogramare pentru 4 octombrie dar și posibilitatea ca la start să fie doar alergători de elită.

Într-un interviu pentru The Guardian, directorul de cursă Hugh Brasher și-a exprimat speranța ca în octombrie să participe totuși 45.000 de alergători, ca de obicei, dar că în acest moment nimic nu este sigur.

Lucrurile sînt puțin încurcate și de faptul că recent autoritățile germane au anunțat că pînă la data de 24 octombrie orice eveniment de masă este limitat la un număr de cel mult 5.000 de oameni. Asta ar pune în imposibilitate organizarea celuilalt mare maraton european al toamnei, cel de la Berlin, programat pentru 27 septembrie, și care poate fi amînat către sfîrșitul lui octombrie. Ceea ce ar aglomera foarte mult sezonul competițional – sau ce a mai rămas din el – de toamnă.

Revenind la Londra, Hugh Brasher a mai spus că o decizie finală va fi luată cel mai tîrziu pînă la sfîrșitul lui august și că aceasta va fi bazată pe ”recomandările oficiale și pe ceea ce organizatorii și societatea în ansamblu consideră că este drept și bine de făcut”. Nu se știe încă nici dacă Eliud Kipchoge și Kenenisa Bekele, cei mai buni maratoniști ai momentului, vor putea participa la ediția de toamnă a maratonului de la Londra.

Reamintim că prima mare cursă a anului care a fost influențată de pandemia de coronavirus a fost maratonul de la Tokyo. Acolo, în februarie, trebuiau să fie la start circa 38.000 de alergători, dar în cele din urmă au concurat mai puțin de 200 de maratoniști de elită.

Este posibil ca o astfel de situație să devină normă pentru o bună bucată de vreme.

Comments

comments

Previous

Europenele de atletism, anulate

Next

De ce alerg?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also