marți, iunie 18 2024

TRR nu moare. TRR doar se schimbă. A devenit TCSHRun.

TC1

Timp de trei ani consecutiv, ultramaratonistul Șerban Chiurlea a organizat TransRomania Run (TRR), un proiect inedit de traversare a României în alergare. Cel puțin 800 de kilometri, în două săptămâni de zile.

Lui i s-a adăugat de fiecare dată Corin Zinz, un pasionat nu doar al alergărilor lungi, ci și al mersului pe munte sau cu bicicleta. Au mai fost și Daniel Mușat, Gabriel Solomon, belgianul John Callens care au participat la una-două ediții TRR sau alți alergători care au parcurs porțiuni din traseu.

TRR a însemnat traversarea României de la est la vest (Constanța-vama Borș), de la nord-est la sud (Rădăuți Prut – Orșova) sau de la nord-vest la sud (Sighetu Marmației – Corabia).

Anul acesta, după cum spuneam mai sus, TRR doar se schimbă și se transformă în TCSHRun.  De fapt, proiectul nu are un nume oficial, dar am preferat abrevierea de mai sus pentru a da astfel satisfacție amatorilor de astfel prescurtări.

TCSHRun înseamnă de fapt Traversarea Carpaților de la Siriu la Herculane.

Ar fi vorba de circa 400 de kilometri și de o diferență de nivel cumulată de + 20.000 metri.

Echipa formată din Șerban Chiurlea și Corin Zinz a plecat la drum în această dimineață la ora 6. Lor li se va adăuga, după o zi, și Daniel Mușat.

Traseul presupune traversarea următoarelor masive: Siriu, Ciucaș, Grohotiș, Baiului, Bucegi, Piatra Craiului, Făgăraș, Lotrului, Parâng, Vâlcan, Retezat, Godeanu, Cerna. Timpul estimat: opt zile.

Băieților nu putem să le dorim decât vreme bună și câini de stână cât mai departe. Picioare puternice și inimă mare au deja.

Snaga fie cu voi!

TC2

Comments

comments

Previous

Pelerinaj de duminică

Next

Cindrel ÎnAlergare (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also