miercuri, februarie 21 2024

Incredibil. Senzațional, în direct și în exclusivitate. Continuăm dezvăluirile unor noi discuții secrete ale organizatorilor semi-maratonului Gerar. Nemulțumiți de precedenta scurgere de informații, cei cinci capi di tutti capi (sic!) ai alergării românești s-au ascuns într-un loc neștiut. Dar i-am găsit și acolo. E o sală întunecoasă, misterioasă. În aer se simte un puternic damf de activatoare. Lucrează, așadar.

El Lider Maximo: Va trebui să iau măsuri. Nu știu cum de s-au făcut publice discuțiile noastre și, cum de fapt nici nu prea mă interesează, vinovații vor trebui să plătească. Anunț sancțiunile. Sunteți gata?

Toți (pierduți): Da.

El Lider Maximo: Bun. Așa. Tu, The Champ, va trebui să cîștigi competiția de semi-maraton și nu oricum, ci cu un nou record al cursei. Clar?

The Champ: Dar Liderule, nu o să fie ușor. Concurența e mare, sunt cel puțin cinci echipe cu șanse la primul loc. Vrei să ți le enumăr? Participă oricum și sportivi de renume.

El Lider Maximo (ferm): Nu mă interesează. Ești pedepsit…

The Champ: Am înțeles. Așa voi face. (în surdină). Dar cum să stabilesc un nou record dacă nu există încă unul vechi? (pe față i se citește consternarea)

El Lider Maximo: Tu, LongLeg

LongLeg (rostește în gînd): O, nu, să nu mă pună să scriu de mînă sau să fac declinări! Nu le înțeleg, nu le suport, nu mai vreau!

El Lider Maximo: Tu, LongLeg, ești pedepsit să aduci cît mai mulți fulgi de nea la competiție. Că doar se cheamă Gerar.

LongLeg (exultă, deși pe față nu i se citește nimic): E simplu. Cu ajutorul computerelor mele performante o să pun cîte un fulg de nea peste tot: pe afișe, pe numerele de concurs, pe diplomele de participare, chiar și pe medalii, dacă vom avea… Vor fi mulți fulgi de nea.

El Lider Maximo: Legat de medalii, vom vedea, încă nu am decis. Cu siguranță însă cei care se vor clasa pe podium la cros și la semi-maraton vor primi medalii. Dar să mergem mai departe… (privește crunt spre cele două doamne)

El Lider Maximo: LittleBee, tu…

LittleBee (care de obicei zîmbește larg, acum abia poate să îngaime): Eu…

El Lider Maximo: Tu va trebui să… Nu știu ce va trebui să faci. Ce faci tu de fapt?

LittleBee: Eu mă ocup de distribuția taskurilor și de organizarea surprizelor. După cum știți, vor fi multe, multe taskuri și surprize. Pot să le spun cu voce tare? Pooot?

El Lider Maximo: Nu, întîi taskurile… (în gînd) De ce nu le-o spune simplu, românește?

LittleBee: Mercic. Așa… Ca taskuri avem: să găsim cît mai mulți sponsori. Am rezolvat: avem CINCI.

The Champ: Cinci? Și toți dau premii? Atunci musai să cîștig…

LittleBee: Alt task: să punem la punct toate detaliile organizatorice. Și taskul acesta e cam rezolvat. Traseul e bine definit, avem poartă de start, avem pantă de urcat în alergare, avem cronometre, concurenți, punct de revitalizare, vom oferi fructe, băuturi de hidratare, geluri. Doar cu voluntarii avem ceva mici probleme, dar sper să găsim cît mai mulți pînă pe 30 ianuarie. În ce privește foliile…

LongLeg (tresare, rostește în gînd): O, nu… nu iarăși foliile… nu mai vreau….

LittleBee: … folii avem multe, după cum știți. Acum pot să spun surprizele? Pooot?

El Lider Maximo: Nu. De aia sunt surprize, ca să nu știe nimeni despre ele. (în gînd) Nici măcar noi nu le știm încă pe toate.

LittleBee (resemnată): Bine. Mercic frumos.

El Lider MaximoCatLady, tu ai rămas la urmă…

CatLady: Evident. Din moment ce i-ai pedepsit pe toți ceilalți este logic, zic eu, să fiu ultima. Nu există altă posibilitate.

El Lider Maximo: Bun. Uite ce te așteaptă… După cum știți, s-a dovedit că Doru din Cluj a făcut o glumă – aș spune că una fără pic de haz- și că nu va acorda premii ultimilor clasați…

Toți: (rîd larg)

The Champ (al cărui hăhăit se aude cel mai tare): Păi cum să se premieze ultimii, cînd premiu o să iau eu, fiind cîștigător?

El Lider Maximo: … revenind. Pe de altă parte, cei de la Runners Club din Cluj, dacă e să îl credem pe Doru, au un salut al clubului lor. Sună cam așa: “Credința în club contează”, iar răspunsul e “Lupta continuă“.

Toți: (rîd în hohote)

El Lider Maximo: Bun, bun, să o luăm ca pe o altă glumă fără substanță. Însă, tu CatLady va trebui – drept pedeapsă – să propui un salut al Ro Club Maraton. Să te văd acum…

CatLady (se gîndește puțin. După cîteva secunde, serioasă): Aș propune mai multe variante de salut. Salutul S1 să fie: “Cotizația în club contează”, iar răspunsul “Alerg pentru club”…
Apoi, gîndindu-mă la concursul nostru, aș propune salutul S2: “Fie ploaie, fie ninsoare…”, iar răspunsul “La Gerar este doar soare”.
Și, în fine, salutul S3: “Alerg la Gerar”, cu răspunsul “Adevărat alerg la Gerar”.

El Lider Maximo: Bun, acum m-am mai răcorit. Vă iert. Hai, la muncă acum, mai avem încă detalii de rezolvat pînă pe 30 ianuarie. Și nu uitați, sîmbătă 22 ianuarie avem alergare de recunoaștere pe traseul de la Gerar. Ne vedem acolo.

(Va urma. Probabil)

Comments

comments

Previous

Se poartă sezonul acesta!

Next

Știri pe scurt

4 comments

  1. Sunt trist… Mi se face un portret de lider dur si nemilos, cand de fapt eu sunt un poet, un artist, o fire blanda…
    Sper ca dupa ce voi intra in cartile de istorie sa fiu descris intr-o maniera mai romantica – un aventurier, un gigolo superb, un atlet cu trup de zeu… ceva in genul Che Guevara… sa se faca tricouri cu chipul meu, stencil-uri, reclame tv…

    Naratorule, vom avea o discutie. O sa imi trimit oamenii dupa tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also