luni, iunie 24 2024

Sunt restant cu ultime ştiri despre ceva maratoane din lumea largă. Profit totodată să vă reamintesc de ocazia de a participa la concursul cu premii în pizza pe viaţă (vezi aici)

Geb cîştigă dar ratează recordul mondial. Etiopianul Haile Gebreselassie a cîştigat pe 22 ianuarie maratonul organizat în Dubai, dar a eşuat în tentativa sa de a stabili un nou record mondial, ceea ce i-ar fi permis să încaseze un premiu de 1 milion de dolari. Gebreselassie a alergat cursa în 2h:6min:9sec, cu peste două minute mai mult decît recordul mondial, pe care îl deţine.
Dupa cursă, Haile Gebreselassie a declarat că a avut dureri de spate şi că a fost nevoit să urmeze o şedinţă de fizioterapie chiar înaintea startului. ”Nu am avut o noapte bună şi cînd m-am trezit mă durea foarte tare spatele. Abia la jumătatea cursei m-am decis să trag astfel încît să o cîştig. Faptul că nu am bătut recordul mondial nu înseamnă că am îmbatrînit”, a spus atletul în vîrstă de 36 de ani. O excelentă analiză a cursei aici

Se trişează şi în maraton. Ştirea chiar m-a lăsat perplex, pentru că nu îmi imaginam cum şi mai ales de ce s-ar trişa într-o cursă de alergare. Dar unii chinezi s-au dovedit extreme de inventivi. Peste 30 de participanţi la maratonul de la Xiamen au fost descalificaţi pentru că au recurs la dubluri sau au parcurs o parte din cursă cu mijloace de transport în comun, relatează BBC. Studenţii participanţi la acest maraton, desfăşurat pe 2 ianuarie, puteau obţine, în cazul unui timp de sub 2h:34min, puncte importante pentru “gaokao”, examenul de intrare la facultate.

Un nou maraton montan în România. Asta chiar e o veste grozavă. Prietenii de la Centrul de Ecologie Montană şi de la EcoTeam anunţă organizarea, pe 1 mai, a EcoMarathon, o alergare montană ce se va desfăşura la Moeciu. Amănunte aici, însă şi eu o să revin constant cu informaţii.

Comments

comments

Previous

Concurs. Eseu despre viaţă. Cu pizza

Next

Brrr...brrrr... să alergăm desculţi?

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also