marți, mai 28 2024

Început de an. Primele curse de alergare, primele studii. Și planuri pentru viitor. O rapidă trecere în revistă a informațiilor zilei:

– La Baia Mare, pe 2 ianuarie, s-a organizat una din primele competiții de alergare a acestui an, Crosul Anului Nou. E o cursă cu tradiție, ajunsă la ediția a XV-a, organizată de clubul sportiv Star Team, în colaborare cu PNL-Baia Mare. Conform presei locale, crosul a avut mai mulți câștigători (vezi aici). În rest, estimez că numărul crosurilor în care se vor implica partidele politice va fi în creștere, deoarece anul acesta este unul electoral. Deși la Baia Mare, conform unui participant (Zamfir Șomcutean) implicarea politicului în sport nu e mereu benefică.

– Unul din primele studii publicate anul acesta este citat de cotidianul New York Times. Astfel, conform cercetătorilor de la Universitatea Penn State, piciorul și glezna sprinterilor sunt foarte asemănătoare cu cele ale gheparzilor sau ogarilor, adică animale care dezvoltă o viteză ridicată. Oamenii cu o velocitate peste medie au laba piciorului mai mare și încheietura gleznei mai apropiată de călcîiul lui Ahile decît non-sprinterii, se arată în acest studiu. Nimic surprinzător, nu-i așa?

– „Spiritul Maratonului” este unul dintre cele mai reușite filme care surprind – prin intermediul poveștilor a șase campioni dar și oameni simpli – esența acestei întreceri cu sine care este maratonul. Recent, a început producția unei continuări a acestui film, numai că de data aceasta alergătorii și poveștile lor se vor centra în jurul capitalei Italiei, a monumentelor și locurilor de pe traseul maratonului de la Roma. „Spiritul Maratonului 2” va fi lansat în martie 2013. Cum varianta inițială, produsă în 2008, a avut încasări de peste un milion de dolari, producătorii speră la un succes asemănător.

Comments

comments

Previous

Cursa dels Nassos, anul nou și 12 boabe de strugure

Next

Gerar. Pîrtieeee

5 comments

  1. Multumesc pentru completare, Simon. Oricum, si in textul meu am introdus o nota de indoiala legata de faptul daca totusi crosul de la Baia Mare a fost primul al acestui an. Si nu a fost, pentru ca la Bucuresti startul s-a dat la ora 10:00, iar la Baia Mare la ora 13:00.
    Bafta in continuare!

  2. Marian..te rog sa verifici informatiile legate de crosul de la Baia Mare. II cunosc pe cei 2 de care spui ca sunt castigatorii!Marian Ciprian nu a participat iar Emil Hecko este plecat in Uzbekistan !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also