miercuri, mai 29 2024

* Întâi de toate, o restanță. Duminica trecută, la Nagoya, maratonista Lidia Şimon (38 de ani) a reușit să obțină un timp ce îi permite participarea la Jocurile Olimpice de la Londra, conform ProSport. Deși s-a clasat a 19-a, Șimon nu a forțat și a realizat 2h:33min:41sec, timp care se încadrează în baremul A de calificare. Va fi cea de a cincea olimpiadă din cariera sa, Lidia Șimon având totodată un palmares extraordinar, inclusiv un titlu mondial la maraton sau medalia olimpică de argint, obținută acum 12 ani.

* Sâmbătă 17 martie, la Băile Felix, se va desfășura campionatul național de cros, finala pe țară. Competiția, organizată de către Federația Română de Atletism în colaborare cu clubul sportiv Xterra Sport Bihor include probe pentru toate categoriile de vârstă: copii, junior, tineret, seniori. Campionatul național este criteriu de selecție pentru sportivii ce vor reprezenta România la Campionatul balcanic de cros ce se va desfășura la Kocaeli (Turcia).

* Campionatele naționale de atletism indoor pentru sportivii masters (femei – minim 30 ani, bărbați – 35 ani) se vor desfășura duminică 18 martie în sala de atletism a Complexului sportiv național. Probele de alergare includ distanțe de viteză (60m) și semi-fond (800m, 1500m, 3000m).

* Și o veste bună pentru amatorii de bere. Există un club al alergătorilor care nu își propun doar performanțe sportive, ci și un final plăcut după cursă. Evident, la o bere. Mai multe amănunte aici.

Comments

comments

Previous

Cum pot ajuta Hemingway și dansul

Next

Alergători pe bandă rulantă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also