sâmbătă, aprilie 13 2024

Triple IronMan

Să începem cu o știre de ultimă oră. Ultratriatlonistul Vincenzio Dragna, despre care am mai scris aici, a reușit să termine (locul 13 din 22 de participanți) o cursă triplă de IronMan, în cadrul World Cup Triple Iron Man, ce s-a desfășurat în Austria. Acesta a parcurs 11.400 m înot, 540 km pe bicicletă (cu 3.500 m diferență de nivel cumulată) și 126 km de alergare. Timpul său final a fost de 49h:09min. Mai multe detalii, inclusiv split-urile, sunt disponibile aici. Anul trecut, Vincenzio Dragna a realizat cea mai bună performanță a unui ultratriatlonist român în proba de Dublu IronMan.

Soare nevinovat

Preşedintele FR Atletism, Sandu Ion, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că maratonisul Nicoale Soare, suspendat provizoriu după ce a fost depistat pozitiv cu meldonium, a fost declarat nevinovat de WADA şi va fi reintegrat în delegaţia României pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

La rîndul său, președinta Agenției Naționale Anti-Doping (ANAD), Graziela Vâjială, a declarat miercuri pentru Agerpres: ”Sportivul Nicolae Soare a avut două testări la un interval de cinci zile una de alta, în probele lui a fost prezent meldonium. Într-o probă a fost depistată o cantitate mai mică de un microgram, iar în alta o cantitate mai mare de un microgram și conform notificării ultimei informații primite de la WADA (Agenția Mondială Antidoping) de pe data de 30 iunie, cazul său a fost gestionat împreună cu Departamentul științific al Agenției Mondiale Antidoping. Care, după ce am trimis schema de administrare, de utilizare a meldoniumului pentru sportivul Soare în anul 2015, ne-a comunicat că putem să folosim această notificare din 30 iunie 2016 și să îl declarăm nevinovat. Ca urmare, Comisia de audiere a stabilit nevinovăția sportivului Soare și se va da decizie în acest sens. Acum decizia este scrisă și se va trimite către toți factorii responsabili”.

Pe 24 iunie, ANAD a anunțat că Nicolae Soare a fost depistat pozitiv la testul anti-doping.

Nicolae Soare, component al clubului Știința Bacău, a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton în cadrul cursei desfășurate la Hamburg la 17 aprilie, pe care a terminat-o în 2h:18min:52sec. Acum, urmează să se anunțe de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român să analizeze situația și să decidă reincluderea lui Soare în lotul care se va deplasa la JO de la Rio.

Lotul pentru Rio

Conform ultimelor informații de la COSR, România va trimite 104 sportivi la Jocurile Olimpice. Pe 14 iulie, COSR a anunțat că în urma evoluției bune de la Campionatele Europene, ștafeta feminină de 4x400m (locul 15 în clasamentul IAAF) a obținut dreptul de participare la JO. Ștafeta a fost formata din atletele Sanda Belgyan, Anamaria Ioniță, Andrea Miklos și Adelina Pastor. La Rio, din ștafeta de 4×400 m vor mai face parte Bianca Răzor și Florina Pierdevară, sportive deja calificate.

aa

Bronz la cadeți

Atletul Adrian Garcea a cucerit joi medalia de bronz în proba de 3.000 m, în prima zi a Campionatelor Europene de cadeți de la Tbilisi, relatează Agerpres. Garcea a realizat un record personal pe această distanță, cu un timp de 8min:20sec 94/100. În proba feminină de 5.000 m marș, Andra Elena Botez a ocupat locul 8.

Cros în București

Și dacă am început cu o informație de ultimă oră, să încheiem cu… un cros de ultimă oră. Duminică, începând cu ora 09:00, în parcul IOR din București se organizează prima ediție a Arsenal 5K Challenge, un cros umanitar de 5km. Inițiativa aparține Arsenal Foundation și partenerului său din România, Arsenal România Supporters Club. Pentru înscriere trebuie să accesezi www.arsenal.com/arsenal5k. De fapt, poți alerga chiar dacă nu ești în București, descărcînd aplicația oficială Pumatrac a crosului și făcîndu-ți propriul traseu de 5km și să alergi oriunde dorești. La această întrecere globală participă și jucătorii celebrei echipe Arsenal Londra. Totodată, această alergare are și un scop caritabil iar cei ce doresc să doneze orice sumă de bani o pot face aici: http://www.arsenal.com/thearsenalfoundation/donate. Ca în fiecare an banii strânși vor fi donați copiilor nevoiași din diverse colțuri ale lumii în care fundația întreprinde activități. Pentru mai multe informații vizitați pagina de facebook a comunității suporterilor Arsenal din România facebook.com/ArsenalRomania sau website-ul oficial al ARSC www.arsenalromania.ro.

Comments

comments

Previous

Binele în pas alergător

Next

Lovitură. Nici acum nu am stat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also