miercuri, decembrie 6 2023

La 48 de ani a ratat a opta Olimpiada!

I se spune Regina de bronz a atletismului. Este alergatoarea de viteza (in probe de 100m si 200m) cu cea mai lunga cariera, participind la prima Olimpiada acum… 28 de ani.
Marti, la o reuniune atletica desfasurata la Maribor, in Slovenia, Merlene Ottey  a alergat proba de 100 de metri, insa a ratat pentru 28 de sutimi de secunda baremul olimpic si implicit participarea la a opta olimpiada din cariera, conform presei internationale. Ar fi fost un record!

Merlene Ottey, jamaicana prin nastere dar care acum are cetatenie slovena, este o adevarata legenda vie a atletismului. A fost prezenta la toate editiile Jocurilor Olimpice, de la Moscova incoace. La JO a cucerit opt medalii, mai multe decit orice femeie la atletism. Niciuna dintre medalii nu a fost insa de aur.

Merlene are totodata 14 medalii la campionatele mondiale, dintre care doar doua de aur. Ramine Regina neincoronata a atletismului.

Comments

comments

Previous

Un iad mai mic, de... 10km!

Next

"Start" la crosul Loteriei!

3 comments

 1. regina asta ie tanti care acu vreo 8-9 ani a patit-o cu doppingu, nu? tanti careia si prima si a doua proba i-au iesit pozitive la steroizi.

  asa lume, asa regina.

 2. Da, Merlene Ottey a avut probleme cu doppingul. A revenit insa si a continuat sa alerge. Pe mine m-a impresionat ca la virsta ei continua sa fie capabila de performante.
  Problema doppingului in spor, inclusiv in atletism, e intr-adevar un subiect amplu si delicat.

 3. da, e un subiect delicat, mai ales pentru cele din generatiile apropiate reginei.

  cand a inceput ea sa alerge, regulile erau foarte laxe. pe langa steroizii atat de mult iubiti de atlete, erau indopate si cu testosteron.

  deci organismul ei a fost modificat. deci minunea nu e atat de naturala.

  va poate povesti despre asta paula ivan. dar sa nu uite sa se barbiereasca dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also