vineri, decembrie 8 2023

– Cel mai virstnic alergator la cursa de maraton de la Beijing va fi israelianul Haile Satayin. Nascut in Etiopia, dar cu cetatenie israeliana, Satayin a reusit sa obtina un timp de calificare de sub 2h:20 min la o virsta avansata. Dar asupra acestui lucru cam abunda controversele. Pasaportul sau israelian spune ca ar avea 53 de ani, in timp ce mai multe relatari de presa arata ca ar avea cu vreo sapte ani mai putin. Cu certitudine insa, cel mai virstnic participant la Jocurile Olimpice din China va fi australianul Laurie Lever, care la 60 de ani va debuta la JO in cadrul unei probe de calarie.

– Si pentru ca tot aminteam de virsta alergatorilor… Maratonul de anul acesta de la Londra a fost terminat, intr-un timp de sub 10 ore, si de catre Buster Martin, un excentric englez in virsta de … 101 ani. Numai ca atunci cind s-a incercat inscrierea sa in Guiness Book drept cea mai virstnica persoana care a terminat o cursa de maraton, Martin nu a reusit sa dovedeasca in mod credibil ca a depasit suta de ani. Cu certitudine insa el are cel putin 94 de ani.

– Tot sarind de la una la alta, precum o maimuta dintr-o liana in liana… Incepind din anul 2010, Maratonul de la Londra va deveni cursa care se va bucura de cea mai mare sponsorizare. Compania Virgin Group, condusa de Richard Branson, a anuntat ca va aloca suma de 17 milioane de lire sterline (circa 33 milioane de dolari) pentru finantarea maratonului in urmatorii cinci ani. Branson, care s-a implicat in curse temerare cu balonul, a anuntat ca va alerga si el cursa din anul 2010.

Comments

comments

Previous

Hmmm...

Next

Ma si antrenez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also